Rīta Panorāma

Koncerts "Edgaram Liepiņam 90"

Rīta Panorāma

Rīgas Gospelkoris un Kristīne Prauliņa aicina uz koncertu

Diskusija "Pensiju sistēma Latvijā - vai bumba ar laika degli? Intervija ar Mārtiņu Kazāku

Latvijas Bankas padomes loceklis: «Moneyval» rekomendāciju izpilde pēdējos mēnešos izskatās cerīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēdējos mēnešos Latvija ir saņēmusies Eiropas Padomes ekspertu komitejas „Moneyval” naudas atmazgāšanas novēršanas ekspertu rekomendāciju izpildē, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

Kazāks atzina, ka “Moneyval” rekomendāciju izpildē bija vērojama nenoteiktība laikā, kad vairākus mēnešus tika veidota jaunā valdība. Taču pēdējos mēnešos esot redzams – Latvija ir saņēmusies.

Viņaprāt, pašlaik izskatās cerīgi, ka valsts varētu visas prasības izpildīt. Līdz ar to, lai gan negatīvie riski aizvien pastāv, tomēr pēdējo mēnešu progress ir cerīgs, lai no tiem izvairītos.

“Process ir uzlikts uz sliedēm,” piebilda Kazāks.

Iepriekš arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Pēters Putniņš pauda, ka ar "Moneyval" rekomendāciju izpildi veicas labi un nav pazīmju, ka kaut ko nepaspētu izpildīt.

KOTEKSTS:

Eiropas Padomes ekspertu komiteja naudas atmazgāšanas novēršanas pasākumu un terorisma finansēšanas novērtējumam "Moneyval" noteikusi Latvijai pastiprinātu kontroles režīmu.

"Moneyval" ziņojuma par Latviju kopsavilkumā skaidrots, ka kontroles režīms pastiprināts, jo Latvija saņēmusi zemu vai vidēju novērtējumu pēc vairākiem efektivitātes kritērijiem.  "Moneyval" Latvijas rīcību atzīst par mazefektīvu divās jomās - patiesā labuma guvēju noteikšanā un masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas finansēšanas novēršanā.Par vidēji efektīvu Latvijas institūciju rīcība atzīta astoņās jomās. Savukārt par efektīvu Latvijas varasiestāžu rīcību "Moneyval" atzīst vienā jomā - starptautiskajā sadarbībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti