Rīta intervija

Intervija ar partijas Saskaņa pārstāvi Vjačeslavu Dombrovski

Rīta intervija

Partijas "Progresīvie" līderis Roberts Putnis par partijas programmu, iecerēm

LB ekonomisks Andris Strazds par ekonomisko krīzi Turcijā

Latvijas Bankas ekonomists: Krīze Turcijā tiešā veidā Latviju neietekmēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Turcija, kuras ekonomika pašlaik piedzīvo nopietnus satricinājumus, nav starp Latvijas nozīmīgākajiem ārējās tirdzniecības partneriem. Arī Turcijas izcelsmes investīciju īpatsvars Latvijā nav īpaši liels. Tādēļ īstermiņā ekonomiskā krīze Turcijā neatstās tiešu iespaidu uz Latvijas tautsaimniecības izaugsmi.

Šādu viedokli ceturtdien, 23.augustā, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes padomnieks Andris Strazds. Ekonomists gan atzīmēja, ka Turcija ir nozīmīgs spēlētājs Tuvajos Austrumos, un tai ir īpaša loma arī migrācijas krīzes ierobežošanā.

"Tiešā veidā mums nebūtu jābaidās, ka mūs kaut kā ļoti būtiski varētu skart Turcijas problēmas. Domāju, ka tur ir vairāk ģeopolitiski riski.

Tai skaitā – mēs zinām, ka Turcija ir uzņēmusi milzīgu skaitu Sīrijas bēgļu, vairāk nekā trīs miljonus, par ko Turcijai pienākas ļoti liels respekts. Protams, arī Eiropa ir ieinteresēta, lai Turcija arī turpmāk palīdzētu Sīrijas bēgļiem," sprieda ekonomists.

KONTEKSTS:

Jau vairākas nedēļas pastiprinātā mediju uzmanības lokā nonākusi Turcija, kas spēlē nozīmīgu lomu konfliktu plosītajā Tuvo Austrumu reģionā. Šomēnes īpaši strauji krities Turcijas nacionālās valūtas kurss. Tādēļ pieaug bažas, ka Turcijai draud nopietna ekonomiskā un, iespējams, arī politiskā krīze ar tālejošām sekām, kuras izjutīs ne tikai Tuvajos Austrumos. Uz šiem notikumiem jau reaģējuši gan pasaules finanšu tirgi, gan starptautiskās kredītreitingu aģentūras. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti