Rīta Panorāma

Lietuva pastiprina ierobežojumus. Saruna ar Latvijas vēstnieku Lietuvā Induli Bērziņu

Rīta Panorāma

Vācijā Covid-19 dēļ jauni stingri ierobežojumi

Saruna ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku

Latvijas Bankas darbinieku skaits samazināts par 10%; sarucis autoparks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Bankā gada laikā darbinieku skaits ir samazināts par vairāk nekā 10%. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja centrālās bankas vadītājs Mārtiņš Kazāks, vērtējot gada laikā paveikto Latvijas Bankas vadībā.

Kazāks vērtēja, ka Latvijas Banka šajā laikā ir kļuvusi taupīgāka, modernāka un kopumā jaudīgāka.

Centrālās bankas vadītājs klāstīja, ka izmaksas mazinātas, tostarp samazinot viņa atalgojumu. Samazināts arī autoparks, tāpat arī centrālās bankas vadības aparāts.

"Vadības pusē mēs no 12 cilvēkiem pirms gada tūlīt būsim tikai seši," stāstīja Kazāks, norādot, ka darbinieku skaits centrālajā bankā kopumā ir samazināts par vairāk nekā 10%.

Tikmēr darba apjoms centrālajā bankā nav mazinājies. "Mēs skatāmies, kā to pašu kvalitatīvāk vai pat vairāk darīt nākotnē," stāstīja Kazāks, norādot, ka Latvijas Banka vienlaikus audzē cilvēkresursus un jaudu ekonomisko procesu analīzei. "Tas uzdevums ir radīt nevis liesāko institūciju, no kā valstij labuma nebūs, bet jaudīgu institūciju, kas valstij un Latvijas iedzīvotājiem var palīdzēt."  

Latvijas Bankas vadītājs atzina, ka gada laikā ir būtiski pieaudzis sabiedrības vērtējums par centrālo banku. Par to ir jāpateicas gan sabiedrībai par uzticību, gan arī Latvijas Bankas komandai par darbu, jo "viens nav karotājs", klāstīja Kazāks. 

KONTEKSTS:

Saeima pērn 12. decembrī Latvijas Bankas prezidenta amatā ievēlēja toreizējo centrālās bankas padomes locekli Kazāku. Pirms ievēlēšanas Latvijas Bankas vadītāja amatā viņš citstarp solīja samazināt Latvijas Bankas izmaksas, optimizējot funkcijas un samazinot darbinieku skaitu, sākot ar pašu augstāko vadību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti