Labrīt

LNSO pandēmijas laikā ieskaņo Ķeniņa 1.simfoniju prestižajam ierakstu namam "Ondine"

Labrīt

Ar humoru par smagām tēmām: Valmieras teātrī pirmizrāde "Visām labajām lietām"

Uldis Rutkaste: Ekonomikas atlabšanā ieguldīto līdzekļu atdeve varētu būt ilgākā laikā

Latvijas Banka: Valdībai jāturpina atbalsts iedzīvotājiem, lai strauji nepieaug bezdarbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdības īstenotie atbalsta pasākumi Covid-19 seku uz ekonomiku mazināšanai, tostarp dīkstāves pabalsti, ir mīkstinājuši bezdarbu, un modificētā formā atbalstu vajadzētu turpināt, intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Pēc viņa teiktā, atbalsts palīdzētu bezdarbu saglabāt normālā līmenī, lai tas strauji nepieaugtu. Tas palīdzētu arī novērst iespējamu emigrācijas vilni.

Rutkaste gan norādīja, ka emigrācija pēc krīzes būs atkarīga arī no tā, cik liels bezdarbs būs valstīs, uz kurām iedzīvotāji varētu doties strādāt.

KONTEKSTS:

2020. gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 9,2 %, kas salīdzinājumā ar martu ir par 1,3 procentpunktiem vairāk. Apkopojot 2020. gada 1. ceturkšņa datus, kļuva redzams, ka pēc desmit gadu stabila krituma bezdarba līmenis Latvijā Covid-19 krīzes ietekmē atkal uzrāda pieaugumu. Bezdarba līmenis Latvijā 2020. gada 1. ceturksnī bija 7,4%.

Saistībā ar Covid-19 infekcijas izraisīto krīzi Latvijas valdība šā gada marta beigās vienojās par valsts atbalstu uzņēmumiem, kuru apgrozījums krīzes dēļ krities vismaz par 30%, bet atsevišķos gadījumos – par 20%. VID izmaksā dīkstāves pabalstu 75% apmērā no uzņēmumu darbinieku līdz šim saņemtās algas, bet ne vairāk kā 700 eiro apmērā par kalendāro mēnesi. Nodokļi no šīs summas netiek ieturēti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti