Panorāma

ES sarunas ar Lielbritāniju var nonākt strupceļā

Panorāma

U. Dumpis: situācija Baltijas valstīs ir līdzīga

"Latvijas Avīzes" portāls nonāk "Rīga TV24" īpašumā

«Latvijas Avīzes» portāls «La.lv» nonāk «Rīga TV24» īpašumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uzņēmumi AS “Latvijas Mediji” un “Rīga TV 24” nolēmuši apvienot spēkus, turpmāk portālam “La.Lv” iekļaujoties “RīgaTV 24” struktūrā, vēsta portāls “La.lv”.  Savukārt LTV vēsta, ka portāls turpmāk arī piederēs “Rīga TV24” īpašniekiem. 

Portālā būs iespēja piekļūt plaša spektra informatīvajam saturam: televīzijas – “RīgaTV 24”, lielākā dienas laikraksta – “Latvijas Avīze”, kā arī AS “Latvijas Mediji” izdoto žurnālu materiāliem.

Abu mediju satura sinerģija ļaus nodrošināt augstas kvalitātes saturu ērtā un pieprasītā formā, nezaudējot uzticamību un stiprinot pārbaudītu ziņu pieejamību, informēja portāls. 

“RīgaTV 24” direktors Klāvs Kalniņš norādīja, ka apvienošanās ar “La.lv” ir loģisks solis ar mērķi spēcināt nacionālo vietējo saturu, nostiprinot savas pozīcijas Latvijas mediju vidū.

Apvienojot spēkus vienotā mediju laukā, AS “Latvijas Mediji” un “Rīga TV 24” redakcijas pilnībā saglabās savu redakcionālo neatkarību, struktūru un mērķus.    

Abu mediju vadītāji vairās teikt, ka televīzijas kanāls portālu nopircis, tā vietā uzsverot, ka panākta vienošanās par sadarbību.

Tiesa, portāls ir atdalīts no AS "Latvijas mediji" un tagad pieder "Ekis & Co-Positioning and Consulting", kas ir "Riga TV24" īpašnieks, ziņo LTV.

“Latvijas Avīzes” izdevēja akciju sabiedrības “Latvijas mediji” valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis atzīst, ka jau pirms darījuma portāls piedzīvojis štatu samazināšanu, savukārt lēmums par sadarbību ar “Rīga TV24” pieņemts ārkārtējās situācijas laikā.

Televīzijas kanāla raidījumi jau šobrīd ir redzami internetā, taču ar portālu “La.l”v “Rīga TV24” vēlas vairāk pielāgoties digitālajai videi.

 “Šis noteikti ir solis, kā izplesties, jo šī mājaslapa [xtv.lv] bija vairāk video portāls. Mēs tomēr redzam to, ka mūsdienu skatītājam ir ļoti svarīga redakcija, kas veido aprakstus un dažādus papildinājumus. Tur būs sinerģija starp portālu un video saturu,” skaidroja Kalniņš. 

“Mūsuprāt, patērētājiem tas dos tikai pievienoto vērtību, jo arvien lielāku īpatsvaru dažādos portālos, ne tikai mūsējos, spēlē video saturs. [..] Mums ir liela pieredze drukātajos medijos, bet mums pietrūkst kompetences video satura veidošanā,” skaidroja Kļavinskis.

“Rīga TV24” pastarpināti pieder Klāvam Kalniņam un Rūdolfam Ēķim, kuru kompānija kļuvusi par portāla “La.lv” īpašnieku. “Latvijas Avīzes” izdevēji uzsver, ka pašu laikrakstu sadarbība ar “Rīga TV24” nekādā veidā neietekmēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti