Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Pārrunā ES fondu lomu Latvijas ekonomikā

Latvijai nākamajos septiņos gados ES fondos būs pieejami vairāk nekā 5,4 miljardi eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas ekonomikas attīstībai nākamo septiņu gadu laikā būs pieejams Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu vairāk nekā 5,4 miljardu eiro apmērā. Tās ir nozīmīgas investīcijas, kas veido apmēram pusi no kopējā publiskā finansējuma. Šī gada viena no prioritātēm ir šo investīciju ātrāka ieplūšana Latvijas ekonomikā.

Lai pārrunātu ES fondu lomu Latvijas ekonomikas stimulēšanā, ceturtdien, 2. februārī, vizītē Rīgā ieradās ES kohēzijas un reformu komisāre Elīza Ferreira. Latvijai šajā gadā vēl jāapgūst pēdējais finansējums no pagājušā plānošanas perioda. Bet sākas gatavošanās arī nākamajā investīcijām valsts ekonomikā.

"Fondu jēga ir nevis aizvietot publiskās vai privātās investīcijas, bet gan atvieglot, stimulēt, dot atbalstu un pārorientēt noteikta veida investīcijas.

Šajā periodā klimats, enerģija un vide, cilvēku apmācība, kas balstīta inovācijās, digitalizācija un kohēzija, kā arī līdzsvarota izaugsme sociāli un reģionāli ir kodols darba kārtībai, par kuru ir panākta vienošanās," sacīja ES kohēzijas un reformu komisāre Elīza Ferreira.

Komisāre vizītes laikā tikās ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu ("Jaunā Vienotība"). Ministrs sarunā uzsvēra nepieciešamību ES fondu sistēmu padarīt elastīgāku un dinamiskāku, kā arī spējīgu ātri pielāgoties jauniem izaicinājumiem, kad tie rodas. Vienlaikus uzsvērta nepieciešamība fondu ieviešanas administratīvo sistēmu padarīt vienkāršāku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti