Latvija viena no pirmajām plāno iesniegt lēmumu par ES fondu sadali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvija ir viena no trim Eiropas valstīm, kas jau tuvāko nedēļu laikā plāno iesniegt Eiropas Komisijai lēmumu par Eiropas fondu sadales programmām turpmākajos gados. Pārējās valstis pagaidām vēl gatavo savus dokumentus. Tā ceturtdien, pēc tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) augstākajām amatpersonām sacīja premjerministre Laimdota Straujuma.

Ceturtdien bija pirmā Straujumas vizīte Briselē valdības vadītājas amatā.

„Viens no galvenajiem tematiem Latvijai bija nākošā perioda ES fondi. Es informēju, ka otrdien būs par darbības programmām valdības lēmums, un lūdzu no Eiropas puses pēc iespējas ātrāk izskatīt, lai mēs varētu tālāk virzīties uz priekšu,” stāstīja premjere.

Straujuma arī atzīst, ka saņēmusi norādes uz dažām nepilnībām, taču tās esot tehniskas: „Es saņēmu pietiekoši pozitīvas atbildes gan no Barrozu kunga, gan vēlāk tiekoties ar DG Regio (Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta) ģenerāldirektora vietnieku, kurš arī informēja par tām nepilnībām, ko redz Eiropas Komisija. Bet kopumā tās nepilnības ir, es teiktu, vairāk tehniska rakstura, kuras nesagādās mums lielas diskusijas Latvijas pusē.” 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti