Latvija var kļūt par pilntiesīgu OECD biedru ne ātrāk kā 2015.gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvija par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pilntiesīgu biedru varētu kļūt ne ātrāk kā 2015. gada sākumā. Tā, viesojoties Rīgā, paziņoja organizācijas ģenerālsekretāra vietnieks Īvs Leterms.

Maija beigās, pēc ilgstošiem diplomātiskiem centieniem Latvija tika uzaicināta uzsākt iestāšanās sarunas ar OECD. Mūsu valsts politiķi to dēvē par nozīmīgu ārpolitisku sasniegumu. Savukārt Leterms, kurš iepriekš ilgstoši bija Beļģijas premjers, uzsver, ka dalība OECD ļaus Latvijai gan veiksmīgāk ietekmēt starptautiskos procesus, gan arī izmantot organizācijas piedāvāto analīzi savas politikas veidošanā.

„Iestāšanās OECD nozīmē, ka Latvijas valdība ir veiksmīgi spējusi iekļaut Latvijas sabiedrību un Latvijas ekonomiku pasaules visveiksmīgāko ekonomiku grupā. Un tas ir ļoti svarīgi, jo nodrošina, ka valsts lieto augstus standartus, izstrādājot politiku drošības, nodarbinātības un citās jomās. Līdz ar to no ārpolitikas viedokļa Latvijai būs iespēja veiksmīgāk ietekmēt pasaules procesus, savukārt iekšpolitiski Latvijai būs pieejama vislabākā analīze izglītības, nodarbinātības un ekonomikas jomā, kas atbilst augstākajiem starptautiskajiem standartiem,” norāda Leterms.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti