Latvijā uzsākta lauksaimniecības skaitīšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijā uzsākta lauksaimniecības skaitīšana, kas norit reizi desmit gados. Informācija kalpos nozares analīzei, kā arī lauksaimniecības politikas un lauku plānošanai un būs nozīmīgs pamatojums atbalsta noteikšanā Latvijā un Eiropas savienībā.

Centrālā statistikas pārvalde patlaban veic saimniecību īpašnieku anketēšanu elektroniski, savukārt rudenī pārvaldes pārstāvji dosies arī lauksaimnieku intervijās.

Armands Plāte: Latvijā uzsākta lauksaimniecības skaitīšana
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

Pārvaldes Lauksaimniecības un vides statistikas departamenta direktors Armands Plāte informēja, ka vāks vispārīgo informāciju par īpašniekiem, lauksaimniecību vadītājiem, lauksaimniecības zemes izmantošanu, dzīvnieku skaitu, bioloģisko lauksaimniecību.

Tāpat apkopos ziņas par to, kas strādā lauksaimniecībā, vai tā ir ģimene, vai darbaspēks ir algots. Šī informācija būs aktīva turpmākos 10 gadus.

Patlaban notiek tikai un vienīgi elektroniskā skaitīšana aprīlī, maijā, jūnijā, un mēs ļoti vēlamies pēc iespējas vairāk informācijas savākt šādā veidā, ņemot vērā situāciju un  to, ka intervētāja viesošanās zemnieku saimniecībā nav pat vēlama, norādīja Plāte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti