Latvijā uz katru brīvo darbavietu pretendē 29 bezdarbnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijā reģistrēto bezdarbnieku skaits aizvien būtiski pārsniedz darba piedāvājumu skaitu, un februārī uz katru brīvo darbavietu pretendēja 29 bezdarbnieki, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

Darba devēji februārī NVA reģistrējuši 2177 brīvās darbavietas, kas ir par 694 mazāk nekā mēnesi iepriekš.

NVA februāra beigās bija reģistrētas 3878 brīvās darbavietas, un, salīdzinot ar 2013.gada janvāra beigām, brīvo darbavietu skaits palielinājies par 209 vietām.

NVA reģistrētās brīvās darbavietas februāra beigās visbiežāk bija apstrādes rūpniecībā (1279). Tai sekoja vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, automobiļu un motociklu remonts (566), transports un uzglabāšana (426), izmitināšana un ēdināšanas pakalpojumi (188), administratīvo un apkalpojošo dienestu darbība (188). Vislielākais brīvo darbavietu skaits ir kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem.

2013.gada janvārī–februārī NVA kopumā reģistrētas 5048 vakances, bet noņemtas 4310 vakances. Vienlaikus darbā iekārtojušies 8152 bezdarbnieki, un tas ļauj secināt, ka brīvo darbavietu skaits valstī kopumā ir daudz lielāks, norādīja aģentūra.

Februāra beigās Latvijā bezdarba līmenis bija 10,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš. Kopumā NVA reģistrēti 107 687 bezdarbnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti