Latvija starptautiskajos tirgos pārdod obligācijas viena miljarda eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvija starptautiskajos tirgos pārdevusi septiņu gadu obligācijas viena miljarda eiro apmērā, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Obligāciju fiksētā likme noteikta 2,625%, bet ienesīgums - 2,815%.

Pieprasījums pēc Latvijas obligācijām četras reizes pārsniedza piedāvājumu.

„Ekonomiskā izaugsme, pievienošanās eirozonai un līdz šim saņemtie Latvijas reitingu uzlabojumi ir ļāvuši Latvijai starptautiskajos tirgos aizņemties finanšu resursus ar izdevīgiem nosacījumiem. Aizņemšanās darījums ļauj pārfinansēt starptautisko aizņēmumu ar zemākām procentu likmēm. Sekmīgā obligāciju izcenošana nepārprotami turpina apliecināt ārvalstu investoru augsto novērtējumu par paveikto Latvijas valsts ekonomikā un uzticību valstij kopumā,” norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

FM atgādina, ka Latvijai šā gada martā ir jāatmaksā Eiropas Komisijas aizdevums viena miljarda eiro apmērā, kura procentu likme ir 3,125%.

Emisija īstenota saskaņā ar valsts aizņemšanās stratēģiju un ņemot vērā šā brīža labvēlīgo situāciju starptautiskajos finanšu tirgos.

Investoru interese par iespēju iegādāties Latvijas vērtspapīrus bija ļoti liela, sasniedzot plašu investoru līdzdalību gan primāri no Eiropas, gan arī no ASV un citiem reģioniem. Atšķirībā no iepriekšējiem aizņēmumiem starptautiskajos finanšu tirgos šis darījums tika orientēts pārsvarā uz Eiropas investoriem, vienlaikus nodrošinot iespēju aizņemties arī ASV investoriem.

Iepriekšējā Latvijas obligāciju emisija starptautiskajos finanšu tirgos notika 2012. gada decembrī, kad tika emitētas obligācijas 1,25 miljardu ASV dolāru apmērā ar ienesīgumu 2,889%. 

Pēdējā Latvijas valsts obligāciju emisija eiro valūtā notika 2008. gada februārī ar kuponu 5,5% (ienesīgumu 5,53%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti