Latvija sper soli tuvāk dalībai bagāto valstu pulciņā – OECD

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupa (Pretkukuļošanas darba grupa) ceturtdien, 14.aprīlī, ir sniegusi OECD Padomei pozitīvu viedokli par Latvijas gatavību pievienoties OECD, informē tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) preses sekretārs Andris Vitenburgs. 

OECD Pretkukuļošanas darba grupas pozitīvais novērtējums apliecina Latvijas gatavību atbilstoši OECD atzītiem standartiem efektīvi cīnīties pret kukuļošanas un naudas atmazgāšanas noziegumiem, norāda ministrs.

Pozitīvais atzinums balstās uz Pretkukuļošanas darba grupas veikto novērtējumu par Latvijai izteikto prioritāro rekomendāciju izpildes progresu.

Vitenburgs norāda, ka jautājums par Latvijas paveikto pretkukuļošanas jomā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā izskatīts Pretkukuļošanas darba grupas 17.marta plenārsēdē, uzklausot tieslietu ministra Rasnača vadītās Latvijas delegācijas ziņojumu.

Šīs sanāksmes laikā Pretkukuļošanas darba grupas dalībvalstis informētas par Latvijas paveikto, izpildot prioritārās rekomendācijas, kas saspringtā laika termiņā izpildītas.

Uzrunājot OECD Pretkukuļošanas darba grupu, tieslietu ministrs pauda pārliecību, ka Latvija ir izpildījusi savu mājas darbu, uzlabojusi tiesisko ietvaru kukuļošanas apkarošanas jomā un apliecinājusi savu apņemšanos turpināt cīņu pret korupciju, tai skaitā ārvalstu kukuļošanu un naudas atmazgāšanu.

Pēc pozitīvā Pretkukuļošanas darba grupas lēmuma Latvijai Tieslietu ministrijas vadībā jāturpina darbs pie pārējo otrās fāzes rekomendāciju savlaicīgas izpildes.

Saskaņā ar 2015.gada 14.oktobrī apstiprināto Latvijas otrās fāzes novērtējuma ziņojumu Latvijai 2016.gada oktobra plenārsēdes laikā ir jāsniedz ziņojums par atsevišķu rekomendāciju izpildi, tai skaitā par trauksmes cēlēju aizsardzības tiesiskā ietvara izstrādi un Latvijas pretkorupcijas iestādes – Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja – spējām izmeklēt ārvalstu amatpersonu kukuļošanas lietas.

Savukārt 2017.gada oktobrī Pretkukuļošanas darba grupas plenārsēdes laikā Latvijai būs jāsniedz ziņojums par visu 42 Latvijai izteikto otrās fāzes rekomendāciju izpildi, norāda tieslietu ministra pārstāvis.

Jau ziņots, ka, lai arī vairums sarunu sadaļu starp OECD un Latviju ir noslēgtas, tomēr ir divi jautājumi, kuros punktu vēl nevar likt - korupcija un valsts uzņēmumu pārvaldīšana. To iepriekš intervijā Latvijas Radio atzina OECD iestāšanās koordinators Nikolā Bonuči.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti