Latvijā sāks izlaist krājobligācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau tuvākajā laikā ikvienam būs iespēja aizdot naudu valstij, nopērkot krājobligācijas. Par krājobligāciju ieviešanas nozīmi un to iegādes procesu šodien informēs finanšu ministrs Andris Vilks un Valsts kase. Krājobligācijas būs jauns veids, kādā Latvijas valsts aizņemsies naudu no saviem iedzīvotājiem.

Līdz šim Latvijas valsts naudu aizņēmās no bankām, ieguldījumu fondiem un citām finanšu institūcijām, taču vienkāršam iedzīvotājam nopirkt valsts parāda vērtspapīrus praktiski nebija iespējams. Pirmo reizi atjaunotās Latvijas vēsturē tiks izlaistas krājobligācijas, kuras varēs nopirkt privātpersonas, lai aizdotu naudu valstij. Krājobligāciju ieviešanas galvenais mērķis ir papildināt iespējas veidot uzkrājumus īpaši laikā, kad iedzīvotāji nelabprāt uztic savu naudu banku depozītiem.

Drošums ir viena no galvenajām krājobligāciju priekšrocībām salīdzinājumā ar citiem investīciju instrumentiem. Ieguldījums krājobligācijās nebūs atkarīgs no citiem finanšu tirgus dalībniekiem un šos ieguldījumus valsts garantēs pilnā apjomā. Valsts sola par krājobligācijām maksāt augstākus procentus nekā par banku depozītiem.

Minimālā krājobligāciju iegādes summa paredzēta 30 lati, un to iegāde paredzēta maksimāli vienkārša īpaši izveidotā interneta vietnē, kas darbosies līdzīgi kā interneta veikals. Tāpat krājobligācijas varēs nopirkt Latvijas Pastā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti