Latvijā reģistrēti 28 200 mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā maija sākumā reģistrēti 28 182 mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotā informācija.

No 2010.gada 1.septembra, kad nodoklis tika ieviests, līdz šā gada 1.maijam pieteikumus mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statusam ir iesnieguši 35 194 nodokļu maksātāji. No tiem 33 817 pieteikumu ir apstiprināti, 899 ir noraidīti, 74 vēl nav izskatīti, savukārt 404 vairs nav aktuāli. Šajā kategorijā iekļauti kļūdaini ievadītie dati, kā arī ja uzņēmums pārdomājis, pirms VID lēmumu pieņēmis, vai arī dienests sākotnēji nolēmis mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statusu piešķirt, taču vēlāk šo lēmumu atcēlis.

Kopumā 17 962 pieteikumi saņemti Uzņēmumu reģistrā, savukārt 17 232 – VID.

Pēc VID datiem, 5625 uzņēmumiem mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statuss ir atņemts, jo tie nav izpildījuši likumā noteiktos kritērijus, kas nepieciešami mikrouzņēmumam. Savukārt desmit nodokļu maksātāju no nākamā gada kļūs par mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem.

Jau ziņots, ka 2010.gada 1.septembrī stājās spēkā likumu pakete, kas paredz ieviest mikrouzņēmumu nodokli 9% apmērā no apgrozījuma.

Par mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju var kļūt individuālais komersants, individuālais uzņēmums, zemnieku vai zvejnieku saimniecība, kā arī cita fiziskā persona, kas reģistrēta VID kā saimnieciskās darbības veicējs vai ar ierobežotu atbildību (SIA), kas atbilst vairākiem kritērijiem, proti, mikrouzņēmumu dalībnieki var būt tikai fiziskas personas, turklāt SIA dalībnieki vienlaikus ir arī valdes locekļi.

Mikrouzņēmumu apgrozījums kalendārā gada laikā nedrīkst pārsniegt 70 000 latu, savukārt darbinieku skaits šādos uzņēmumos var būt ne vairāk kā pieci cilvēki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti