Latvijā ražos iekārtu dabasgāzes uzpildei auto mājas apstākļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas uzņēmums “Hygen” sāks ražot inovatīvu iekārtu dabasgāzes automašīnu uzpildei mājas apstākļos.

“Hygen” izstrādājis inovatīvu ierīci, ar kuras palīdzību pieslēgties mājas gāzes vadam un trīs minūšu laikā uzpildīt automašīnu ar dabasgāzi. “Hygen” izstrādātā iekārta tiks ražota Latvijā, taču saistībā ar noieta tirgus specifiku, to vispirms plānots pārdot Centrāleiropā, Tuvajos Austrumos un Amerikā.

“Hygen” vadītājs un līdzdibinātājs Roberts Strods atklāja, ka uzņēmums šobrīd strādā pie trīs pilotprojektu realizācijas, sadarbojoties ar Vācijas autobūves kompāniju “Volkswagen Group” un citām lielākajām dabasgāzes kompānijām Eiropā un Amerikā.

Iekārtu ražošanu plāno sākt gada otrajā pusē. Prototipa izstrādei bija piesaistīts riska kapitāls un Eiropas Savienības fondu finansējumu.

Lai uzsāktu ražošanu, uzņēmumam bija nepieciešams finansējums, kas iegūts,  pateicoties bankas “Citadele” izsniegtajam kredītam 100 000 eiro apmērā ar ALTUM garantiju, informēja “Citadele”.

Strods informēja, ka “iekārta jau ir sertificēta Eiropā, pēc kā varam uzsākt ražošanu.”

Bankas “Citadele” valdes locekle Santa Purgaile norādīja, ka ““Hygen” ar banku sadarbību uzsāka laikā, kad uzņēmumam bija nepieciešami apgrozāmie līdzekļi reālas ražošanas uzsākšanai, uzņēmums nepārtraukti ir attīstījies, ieguldot investīcijas produkta attīstībā un noieta tirgu meklēšanā.

“Faktiski vairāku gadu garumā šis projekts no viena cilvēka idejas un start-up fāzes ir izaudzis līdz starptautiskam un ambiciozam projektam alternatīvās enerģijas un transporta nozarē. Tas ir piemērs, kā inovatīvu ideju aizvest līdz ražošanai, prasmīgi izmantojot biznesa inkubatoru, valsts atbalsta mehānisma, riska kapitāla, banku aizdevuma un starptautisko konkursu iespējas,” pauda Purgaile.

“Hygen” tiešie klienti būs gāzes kompānijas, kurām viena šāda iekārta izmaksās apmēram 3500 eiro. Mājsaimniecības pēc iekārtas uzstādīšanas maksās par izmantoto dabasgāzi saskaņā ar gāzes kompānijas tarifiem. Izmantojot gāzes uzpildes iekārtas mājas apstākļos, tiek prognozēts, ka degviela autobraucējiem izmaksās par vidēji 45% lētāk nekā uzpildes stacijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti