Rīta Panorāma

Intervija ar Didzi Melbiksi un Ojāru Rozīti

Rīta Panorāma

Intervija ar Aiju Vītoliņu un Daci Narubinu

Intervija ar Santu Purgaili un Mārtiņu Bičevski

Latvijā radīts jauns instruments – iespēja iedzīvotājiem pašiem noskaidrot savu kredītspēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Drīzumā Latvijas iedzīvotājiem tiks piedāvāts jauns instruments – iespēja  tiešsaistes režīmā pašiem noskaidrot savu kredītspēju, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" paziņoja Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis.

Ar šo jauno instrumentu katrs pats varēs saprast savu kredītreitingu – savu spēju atmaksāt iespējamos aizņēmumus, teica Bičevskis, norādot  –  šādi kredītreitingi citviet pasaulē ieviesti un tiek lietoti samērā sen.

Pagaidām šādu instrumentu ieviesusi banka "Citadele" – tās valdes locekle Santa Purgaile raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja, ka ar jauno instrumentu ikviens varēs novērtēt savu kredītspēju un "ielūkoties bankas aizkulisēs", saprast faktorus, kā dēļ kredītreitings ir labs vai slikts.

Pēc Purgailes sacītā, internetā tiešsaistes režīmā savu kredītreitingu varēs noskaidrot jebkurš, ne tikai bankas klients. "Saprast, kā bankas viņu vērtē kā kredītņēmēju," teica Purgaile.

Runājot par tendencēm kreditēšanas jomā, "Citadeles" valdes locekle intervijā Latvijas Radio atzina, ka pērn un šā gada pirmajā pusē Latvijā vērojams patēriņa kreditēšanas pieaugums. Tas skaidrojams ar to, ka Latvijā nedaudz palielinās cilvēku maksātspēja.

"Cilvēki jūtas drošāk un ir gatavi vairāk tērēt savām ikdienas  vajadzībām un varbūt arī kādiem lielākiem pirkumiem," teica bankas pārstāve.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti