Latvijā pirmo reizi notiks Pasaules uzņēmējdarbības kauss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā pirmo reizi notiks Pasaules uzņēmējdarbības kausa nacionālais fināls. Līdz 24. maijam tam aicināti pieteikties uzņēmumi, kas dibināti pēdējo piecu gadu laikā un kuru apgrozījums ir līdz pieciem miljoniem eiro.

Latvijas fināla uzvarētājs sacentīsies par ceļazīmi uz globālo finālu un balvu fondu viena miljona ASV dolāru apmērā.

Pasaules uzņēmējdarbības kauss ir iespēja jaunajiem uzņēmējiem sacensties ar vairāk nekā 200 valstu pārstāvjiem, lai pārliecinātos par sava biznesa konkurētspēju globālā mērogā.

Jānis Krops: Par Pasaules uzņēmējdarbības kausu
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

Pasaules uzņēmējdarbības kausa nacionālo finālu rīko ''Swedbank'' kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), ''TechChill'' un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju.

“Swedbank” pārstāvis Jānis Krops stāstīja, ka žūrija vērtēs ideju, produkta vai pakalpojuma attīstības potenciālu – cik tas var būt interesants globālajā mērogā, jo idejas ar būt derīgas vietējā mērogā, bet globāli – ne tik saistošas. Tāpat vērtēs arī biznesa modeļa pārredzamību, lai būtu skaidrs, kā ideja var nonākt tirgū, lai nav tā, ka ideja ir laba, bet principā nav realizējama.  

Nacionālā fināla uzvarētājs saņems iespēju mācīties, gūt pieredzi un cīnīties par naudas balvu aptuveni 0,5 miljonu ASV dolāru apmērā, veidot starptautisku atpazīstamību, kā arī satikt potenciālos investorus. Pārējie nacionālā fināla dalībniekie saņems individuālas konsultācijas ar izaugsmi saistītās jomās. Nacionālā fināla uzvarētājs saņems arī ceļazīmi piedalīties konkursa virtuālā akseleratorā "EWC Accelerates", kas norisināsies augustā un septembrī. Sekmīgi sevi pierādot, iegūs tiesības pārstāvēt Latviju globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā, starp 100 labākajiem finālistiem cīnoties par kopējo balvu fondu 1 miljons ASV dolāru, kā arī papildu investīciju iespējas un 750 000 ASV dolāru atbalstam. 100 labākie finālisti sacentīsies savā starpā, sniedzot pašprezentāciju jeb lifta runu angļu valodā. Nacionālā fināla sacensības visā pasaulē notiek līdz 2021. gada vasarai.

 

Pieteikšanās atvērta līdz 24. maijam. Dalībnieku anketa pieejama šeit

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti