Latvija pārfinansē parādu ar zemākām procentu likmēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 23.maijā, Latvija starptautiskajos finanšu tirgos emitēja vienlaicīgi divu termiņu eiroobligācijas par kopējo summu 650 miljoni eiro, informēja Valsts kasē.

Darījumā tika emitētas jaunas eiroobligācijas ar termiņu 10 gadi un ienesīgumu 1,148%, piesaistot finansējumu 350 miljonu eiro apjomā, un papildu laidiens 30 gadu obligācijām ar dzēšanas termiņu 2047.gada februārī un ienesīgumu 1,938%, piesaistot finansējumu 300 miljonu eiro apjomā.

Salīdzinājumam: šī gada 5.martā tika atmaksātas 2008.gadā emitētās 10 gadu eiroobligācijas 400 miljonu eiro apmērā ar ienesīgumu 5,530% gadā un par šo aizņēmumu gadā tika maksāti 22 miljoni eiro. Savukārt šāda paša termiņa un apjoma aizņēmumam pie šodien nofiksētās likmes valsts parāda apkalpošanas izmaksas būs par 17,5 miljoniem zemākas, jo tika izmantots joprojām zemais eiro procentu likmju līmenis finanšu tirgos.

Emisijās piedalījās vairāk nekā 80 investori, pārsvarā no Eiropas. Vadošās emisijas bankas bija “Citi”, “JP Morgan” un “Natixis”.

Šogad vēl ir plānota iekšējā aizņēmuma vērtspapīru atmaksa 5 gadu un 11 gadu obligācijām, kurām fiksētā ienākuma likmes ir attiecīgi 2,125% un 5,625%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti