Latvija paraksta nolīgumu par gaisa satiksmi ar Ruandu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Otrdien, 6. decembrī, parakstīts nolīgums par gaisa satiksmi ar Ruandas Republiku, kas dod iespēju uzsākt regulārus aviopārvadājumus starp Latviju un Ruandu, kā arī Latvijas un Ruandas aviokompānijām slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Nolīgums tika parakstīts Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) ikgadējā gaisa satiksmes pakalpojumu pasākumā ICAN2022, kas no 5. līdz 9. decembrim notiek Abudžā, Nigērijā. No Latvijas puses nolīgumu parakstīja SM valsts sekretāre Ilonda Stepanova.

SM skaidroja, ka starpvalstu nolīgums ir tiesisks pamats gaisa pārvadājumu veikšanai starp Latviju un Ruandu, kas stiprina Latvijas aviācijas nozares konkurētspēju, uzlabo starptautiskās aviosatiksmes savienojamību un paver jaunas iespējas tautsaimniecības attīstībai kopumā, kā arī veicina Latvijas atpazīstamību pasaulē.

Nolīgums nosaka abu valstu aviokompāniju tiesības, definē gaisa pārvadājumu uzsākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kas jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulāros pasažieru un kravas gaisa pārvadājumus starp Latviju un Ruandu.

Nolīgums nosaka arī nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus, norādīja SM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti