Latvija paraksta līgumu par dalību «Expo 2017» Astanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piektdien, 2.septembrī, parakstīts līgums par Latvijas dalību Kazahstānā notiekošajā izstādē “Expo Astana 2017”. Iepriekš valdība pieņēma divus pretējus lēmumus: pērn nolēma nepiedalīties izstādē Astanā, bet šogad jūlijā atbalstīja Satiksmes ministrijas rekomendācijas Latvijas dalībai “Expo 2017”.

Kā informēja Satiksmes ministrijā, parakstītais līgums būs reāls un praktisks apliecinājums, ka Latvija dosies uz Kazahstānu. Līgumu parakstīja “Expo 2017” komisārs Rapils Zašibajevs no Kazahstānas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Latvijas stenda konceptuālais nosaukums - "Tikšanās vieta Latvija - enerģija ir mūsu dabā". Ar šo nosaukumu tiek akcentētas Latvijas ģeogrāfiskā novietojuma priekšrocības un iespējas radīt pievienoto vērtību, ko sniedz Latvijas uzņēmumi un augsta līmeņa eksperti dažādās nozarēs, informēja LTRK.

Latvijas dalības “Expo 2017” nozīmi satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība) saista ar tranzīta pakalpojumiem, kas veido ceturto daļu no visa pakalpojumu eksporta, kas savukārt ir svarīga Latvijas tautsaimniecībā.

“Valdības deklarācijā kā viens no uzdevumiem tautsaimniecības stiprināšanai ir tieši rietumu un austrumu izcelsmes kravu piesaiste Latvijas tranzīta koridoram. Tāpēc šobrīd mērķtiecīgi strādājam ar Ķīnu un Kazahstānu, lai diversificētu kravu plūsmas, pārorientētu tirgus segmentus, sekmīgi iekļautos Eirāzijas sauszemes pārvadājumos un nostiprinātu Latviju kā svarīgu piegādes ķēžu elementu starp Eiropu un Āziju,” skaidrots ministrijas paziņojumā.

Ziņots, ka pērnā gada augustā pēc Latvijas neveiksmīgā mēģinājuma startēt izstādē "Expo" Milānā un ņemot vērā saspringto budžeta situāciju, valdība nolēma nepiedalīties izstādē Astanā, kas notiks 2017.gadā

Savukārt dažus mēnešus vēlāk Ministru kabinets izteica atbalstu Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai(LTRK) organizēt Latvijas uzņēmēju dalību izstādē “Expo2017”, un vasarā valdība lēma arī par valsts oficiālās delegācijas dalību.

Izstāde no 2017.gada 10.jūnija līdz 10.septembrim norisināsies Astanā, Kazahstānā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti