Latvijā nogādāta puse no «Latvenergo» pasūtītās papildu gāzes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Inčukalna gāzes krātuvē ir iesūknēta aptuveni puse no “Latvenergo” pasūtītajām papildu apmēram četrām teravatstundām dabasgāzes. Tā pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Pārējais “Latvenergo” pasūtītais gāzes apjoms tiks piegādāts nākamajā ceturksnī. Pēc premjera vārdiem, dabasgāzes pietiks līdz šā gada beigām.

Vienlaikus Kariņš atzīmēja, ka ziemas mēnešos Latvijai būs vajadzīgas papildu piegādes, ko plānots īstenot caur jauno termināli Paldiskos Igaunijā. Šim terminālim vajadzētu sākt darbu rudens otrā pusē, prognozēja Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība).

Patlaban Inčukalna pazemes gāzes krātuvē uzglabātais daudzums sasniedz 10,38 TWh. Salīdzinājumam – 2021. gada Latvijas kopējais dabasgāzes patēriņš bija 12,5 TWh. Tomēr, lai arī krātuves aizpildījums sezonai ir netipiski augsts, tās loma aizvien pieaug, jo valda liela nenoteiktība par gāzes piegādēm no Krievijas rudenī un ziemā.

Inčukalna pazemes gāzes krātuve ieņem stratēģiski svarīgu lomu Latvijas un reģiona enerģētiskās apgādes drošības veicināšanā un ir viena no modernākajām Eiropā un vienīgā funkcionējošā dabasgāzes krātuve Baltijas valstīs. Pateicoties tai, iespējams sezonāli uzkrāt dabasgāzi, tādējādi uzlabojot apgādes drošību apkures sezonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti