Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē «Astana EXPO 2017»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ņemot vērā saspringto budžeta situāciju, Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē „Astana EXPO”, kas 2017. gadā notiks Kazahstānā. Šādu lēmumu otrdien pieņēmusi valdība.

Ņemot vērā Ekonomikas ministrijas (EM) ieteikumus, Ministru kabinets otrdien nolēma noraidīt uzaicinājumu piedalīties 2017. gadā notiekošajā starptautiskajā izstādē „Astana EXPO”. Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) uzskata, ka ieguvumi no dalības šajā izstādē neatsvērtu paredzamās izmaksas.

 "Tā būs tā sauktā mazā "Expo" izstāde, kas šoreiz būs veltīta enerģētikai. Tēma laba, bet atdeve nebūs tik liela kā izdevumi," lēsa ministre. Viņa ir pārliecināta, ka minēto summu – aptuveni vienu miljonu eiro  – ir iespējams iztērēt arī lietderīgāk.

"Miljons ir tā summa, kuru mēs izmantojam, lai vairāk nekā 100 dažāda veida uzņēmumiem dotu iespēju piedalīties 17 dažādās ārvalstu izstādēs un biznesa pasākumos ik gadu. Respektīvi, tā atdeve no specializētām nozares izstādēm, kur uzņēmēju skaits būtu daudz lielāks un beigās tas labums - vērtīgāks (..)

Turklāt, šajā situācijā, kad ir ļoti stigra fiskālā disciplīna, kad mums trūkst naudas veselībai, aizsardzībai un izglītībai, tās būtu kā dzīres mēra laikā," sprieda ministre.

Līdzdalība Kazahstānā notiekošajā izstādē gan izmaksātu krietni mazāk nekā tika iztērēts, gatavojoties dalībai šogad notiekošajā „EXPO Milano”. Kā zināms, Latvija pat nepaspēja uzbūvēt paviljonu, bet daļa projektam paredzētās naudas jau bija iztērēta, pirms valdība paspēja pieņemt lēmumu pārtraukt gatavošanos dalībai Milānas izstādē.

Saskaņā ar EM iepriekš publiskotajām aplēsēm, gatavojoties „EXPO Milano” nelietderīgi iztērēti aptuveni 1,2 miljoni eiro.

Līdzdalība Astanā notiekošajā izstādē izmaksātu lētāk nekā piedalīšanās Milānas „EXPO”, jo dalībnieku sagatavotās ekspozīcijas ir plānots izvietot četros tematiskos paviljonos, kuru celtniecības izmaksas apņēmusies segt Kazahstāna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti