Pēcpusdiena

Valdības komiteja atbalsta Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu

Pēcpusdiena

Jānis Kavuns, domājot par mežu atjaunošanu, audzē egļu stādus

Līdz 2018. gada vidum Latvijā plānots uzstādīt 70 elektromobiļu uzlādes staciju

Latvijā līdz 2020.gadam plānots uzstādīt 150 elektromobiļu uzlādes stacijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu Latvijā līdz 2020. gadam plānots uzstādīt kopumā 150 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas. To Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" stāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Elektromobilitātes vadības un koordinācijas daļas priekšnieks Pauls Beinarovičs.

Pēc viņa teiktā, kopumā projekts izmaksās 8,3 miljonus eiro, no tiem aptuveni 15% būs Latvijas finansējums, bet pārējā daļa – ES līdzfinansējums.

Līdz 2018. gada vidum Latvijā plānots uzstādīt 70 elektromobiļuuzlādes staciju, bet atlikušās 80 plānots izveidot līdz 2020.gadam, skaidroja Beinarovičs.

CSDD pārstāvis atzīmēja, ka pašlaik Latvijā ir reģistrēti 305 elektromobiļi.  To uzlādes staciju tīklu Latvijā nepieciešams izveidot, lai ar elektromobili varētu aizbraukt uz jebkuru vietu Latvijā.

Elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas Latvijā plānots izvietot apdzīvotās vietās – veikalu, kafejnīcu tuvumā, bet tās būšot arī "vientuļākās vietās". Stacijas plānots apzīmēt ar īpašu zīmi, piebilda CSDD pārstāvis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti