Latvijā kā banka darbību uzsāk «Revolut»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Globālā finanšu platforma "Revolut" pirmdien, 15. februārī, ir aktivizējusi savu Eiropas specializēto bankas pakalpojumu licenci Latvijā, informēja "Revolut Bank" komunikācijas vadītāja Ingrida Daunaraviciene.

"Revolut" klientiem Latvijā būs pieejami aizsargāti noguldījumi atbilstoši noguldījumu garantiju sistēmai. Papildu pakalpojums klientiem būšot pieejams, veicot "Revolut" lietotnes atjaunināšanu uz "Revolut Bank".

Uzņēmumā skaidroja, ka līdz šim "Revolut" Latvijā ir piesaistījusi vairāk nekā 160 000 klientu. Finanšu tehnoloģiju uzņēmums ir pārliecināts, ka aizsargātie noguldījumu konti līdzās "Revolut" esošajam produktu un pakalpojumu klāstam "nodrošinās Latvijas klientiem stingrāku kontroli, lielāku vērtību un drošību nekā tradicionālajās bankās".

Finanšu platformā norādīja, ka līdz šim uzņēmums "Revolut Group" kopumā ir piesaistījis gandrīz vienu miljardu ASV dolāru ieguldījumu, un pēdējā laikā tā vērtība sasniegusi 5,5 miljardus ASV dolāru. Piecu gadu laikā "Revolut" esot piesaistījis vairāk nekā 15 miljonus klientu visā pasaulē.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK)  portālam LSM.lv skaidroja, ka “Revolut Bank Ltd” ir specializētās kredītiestādes licence Lietuvā un pamatuzraudzību šai bankai veic Lietuvas Banka.

"Revolut Bank Ltd" ir jāievēro Latvijā noteiktās prasības, kas attiecas uz pakalpojumu sniegšanu klientiem, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas prasības. 

2020. gada martā  FKTK no Lietuvas bankas ir saņēmusi paziņojumu par “Revolut Bank Ltd” plānoto pārrobežu darbību Latvijā, uzsākot noguldījumu piesaistīšanu.  FKTK attiecīgi nodrošināja informāciju mājaslapā.

""Revolut bank Ltd" Latvijā darbojas pārrobežu pakalpojumu sniegšanas ietvaros, t.i., bez fiziskas klātbūtnes. Noguldījumu piesaistīšanas gadījumā šie līdzekļi būs aizsargāti ar Lietuvas noguldījumu garantiju sistēmu. Lai arī FKTK nav tiešais "Revolut Bank Ltd" uzraugs, tā seko līdzi šīs iestādes darbībai, tajā skaitā sadarbojas ar bankas uzraudzības iestādi Lietuvā," skaidroja FKTK.

Pagājušajā gadā "Revolut" uzsāka savu specializēto banku darbību Polijā un Lietuvā, un abās valstīs sāka piedāvāt kredītproduktus.

Specializēto bankas pakalpojumu licence ļauj "Revolut Bank" sniegt ierobežotus bankas pakalpojumus, izmantojot lietotni "Revolut", kā arī finanšu pakalpojumu un produktu klāstu, ko piedāvā citi "Revolut" grupas uzņēmumi.

Uzņēmumā skaidroja arī, ka, izmantojot lietotni "Revolut", klienti var sekot tam, cik daudz viņi katru mēnesi tērē dažādām izdevumu kategorijām, kā restorānu apmeklējums un pārtikas preces, var šīm kategorijām iestatīt mēneša tēriņu limitu un pārvaldīt abonēšanas pakalpojumu maksu un citus.

KONTEKSTS:

2015. gadā "Revolut" uzsāka darbību Apvienotajā Karalistē, piedāvājot naudas pārskaitījumus un valūtas maiņu. Šobrīd "Revolut" esot 15 miljoni klientu visā pasaulē, kopumā mēnesī veicot vairāk nekā 100 miljonus darījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti