Latvijā izsniedz pirmo ES mēroga kolektīvās finansēšanas pakalpojuma atļauju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome izsniegusi SIA "CrowdedHero Latvia" Latvijā pirmo Eiropas Savienības (ES) mēroga darbības atļauju kolektīvās finansēšanas pakalpojuma sniegšanai, informēja FKTK.

SIA "CrowdedHero Latvia" komercdarbības būtība ir nodrošināt kolektīvās finansēšanas pakalpojumus uz ieguldījumiem kapitālā balstītos projektos. Investīcijas plānots piesaistīt "start-up", izaugsmes stadijas un nobriedušiem uzņēmumiem, kā arī maziem un vidējiem uzņēmumiem ar esošu naudas plūsmu, kas atbilst SIA "CrowdedHero Latvia" noteiktajam biznesa modelim.

Ieguldījumus būs tiesīgi veikt nepieredzējuši un pieredzējuši ieguldītāji, tomēr pamata mērķa tirgus būs fiziska personas, kas dzīvo Eiropas Ekonomikas zonas valstīs, vecumā no 25 līdz 45 gadiem, kuri meklē alternatīvu kolektīvās finansēšanas ieguldījumu platformu ar regulāru peļņas sadali dividenžu veidā. Plānotais minimālais ieguldījums – sākot no 100 eiro.

Pēc lēmuma pieņemšanas par SIA "CrowdedHero Latvia" iegūto atļauju sniegt kolektīvās finansēšanas pakalpojumu, FKTK nodrošina paziņojuma nosūtīšanu Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestādei, kura minēto pakalpojuma sniedzēju iekļaus vienotā kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēju reģistrā.

FKTK arī norādīja uz šogad maijā spēkā stājušos Kolektīvās finansēšanas pakalpojumu likumu, kas nosaka kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēju darbības atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtību, to darbību un atbildību attiecīgai ES regulai , kā arī FKTK kā kompetentās uzraudzības iestādes tiesības, pienākumus un pilnvarojumu izdot kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzējiem saistošus normatīvos noteikumus.

KONTEKSTS:

Kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzējs ir starpniekorganizācija, kas saved kopā projekta īpašnieku, kas meklē finansējumu, ar ieguldītājiem, kuri vēlas finansēt projekta īpašnieka uzņēmējdarbības projektu. Kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzējam jāsaņem FKTK izsniegta darbības atļauja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti