Latvija iesaldē attiecības ar Krievijas muitu; Latvijas Pasts nepiegādās Krievijas un Baltkrievijas presi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde iesaldē sadarbību ar Krievijas Federālo muitas dienestu. Arī “Latvijas pasts” pārtrauc Krievijas un Baltkrievijas naudas pārvedumu pieņemšanu un izmaksu, preses izdevumu piegādi un tirdzniecību, nesūtīs komercsūtījumus.

VID Muitas pārvalde

VID informēja, ka muitas dienestu sadarbības iesaldēšana galvenokārt nozīmē, ka ar Krievijas muitas dienestu no Latvijas puses vairs nenotiks datu un informācijas apmaiņa.

Vienlaikus autopārvadātāju apkalpošana šobrīd netiek pārtraukta.

Vēstulē Krievijas Federālā muitas dienesta vadītājam Vladimiram Bulavinam VID Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls esot norādījis uz noziedzīgo un nepieņemamo Krievijas rīcību Ukrainā: “Darām zināmu, ka VID Muitas pārvaldei nav pieņemama Krievijas Federācijas īstenotā militārā agresija Ukrainā. Tādējādi VID Muitas pārvalde paziņo par turpmāko attiecību iesaldēšanu ar Krievijas Federālo muitas dienestu.”

Latvijas Pasts

“Latvijas pasts” informēja, ka

pārtrauc Krievijā un Baltkrievijā izdoto preses izdevumu piegādi Latvijas abonentiem,

kā arī ir izņēmis šajā valstīs izdotos laikrakstus un žurnālus no pasta nodaļu sortimenta. Pasta nodaļās nebūs iespējams iegādāties arī Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces.

No 3. marta ne uz Krieviju, ne Baltkrieviju vairs netiek pieņemti naudas pārvedumi un “Western Union” naudas pārskaitījumi, un Latvijas adresātiem netiks izmaksāti no šīm valstīm saņemtie naudas pārvedumi un pārskaitījumi. Vairs netiks pieņemti arī komercsūtījumi uz Krieviju un Baltkrieviju.

Tajā pašā laikā adresātiem Ukrainā tiek pieņemti gan pasta sūtījumi, gan naudas pārvedumi. Sadarbojoties ar Polijas pasta uzņēmumu, sūtījumi uz Ukrainu tiek piegādāti pa sauszemes ceļiem. Tomēr gan karadarbības, gan sauszemes transportēšanas un robežu šķērsošanas dēļ sūtījumu apmaiņa būs ilgāka un atsevišķās teritorijās var būt neiespējama. Tas pats attiecas uz naudas pārvedumu saņemšanu karadarbības skarto zonu pasta nodaļās.

Tā kā sauszemes transports no Latvijas uz Polijas un Ukrainas robežu ar Ukrainas adresātiem paredzētajiem sūtījumiem kursē regulāri, “Latvijas pasts”  Ārlietu ministrijai piedāvājis to izmantot nepieciešamo humānās palīdzības kravu nosūtīšanai Ukrainai.

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. februārī atzina Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību no Ukrainas. Putins piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Tas no demokrātiskās pasaules izsauca vēl lielāku nosodījumu un nākamos sankciju soļus pret Krieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti