Latvijā ienāk jauna Lietuvas banka – «PayRay» un plāno kļūt par faktoringa tirgus līderi 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas finanšu tirgū oktobrī darbu uzsāka jauna Lietuvas banka – “PayRay” banka. Eiropas Centrālās bankas izsniegtā licence ļauj “PayRay” piedāvāt pilnīgi visus banku finanšu pakalpojumus, informēja bankas sabiedrisko attiecību konsultants "Mediju tilts".

Pirmie divi biznesa virzieni, uz ko “PayRay” banka koncentrēsies Latvijā, būs faktoringa tirgus attīstīšana un līderpozīciju iegūšana, kā arī kredītu izsniegšana mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem šobrīd ir grūti iegūt banku finansējumu sava biznesa tālākai attīstīšanai.

Faktorings ir kredīts uzņēmumiem pret debitoru parādiem, kas ir radīts uzņēmumu naudas plūsmas uzlabošanai, sniedzot tūlītēju pieeju apgrozāmajiem līdzekļiem. Tas ir kredīts, kas tiek garantēts ar vēl neapmaksātiem rēķiniem par pakalpojumiem vai precēm. 

“PayRay” bankas vadītājs Renato La Fianza skaidroja: “Sarunās ar klientiem redzam, ka Latvijā ir ļoti plašas izaugsmes iespējas faktoringā. Kaut vai salīdzinot abus tuvākos kaimiņus, Latvijas faktoringa portfelis ievērojami atpaliek gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Esam gatavi kardināli mainīt šo tirgus situāciju Latvijā un tāpēc arī kā pirmo nišas produktu, ar ko startējam Latvijā, izvēlējāmies tieši faktoringu. Bankas Latvijā šo pakalpojumu līdz šim nav plaši piedāvājušas, orientējoties vairāk uz kredītu izsniegšanu pret ķīlu.”

Savukārt “PayRay” banka piedāvās finansējumu bez ķīlas, pamatojoties uz uzņēmuma biznesa rādītājiem un preču pavadzīmēm. Bankas ieskatā tas šobrīd ir ļoti aktuāli visiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kas eksportē, kuriem ir starptautiski darījumi, kuriem ir ilgs preču un pakalpojumu apmaksas periods un kuriem nepieciešams finansējums bez ķīlas savai tālākajai attīstībai. 

Jau pirmajās dienās interesi par jauno faktoringa piedāvājumu ir izrādījuši vairāk nekā 50 Latvijas uzņēmumu, norādīja La Fianza.

KONTEKSTS:

Eiropas Centrālā banka 2019. gada decembrī finanšu tehnoloģiju kompānijai "PayRay" izsniedza bankas licenci. Baltijā “PayRay” startēja 2018. gada jūnijā, izveidojot faktoringa uzņēmumu Lietuvā un 2020. gada oktobrī uzsāka sniegt finanšu pakalpojumus arī Latvijā. Bankas reģistrētais pamatkapitāls ir 36,4 miljoni eiro. 

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Santa Purgaile 2020. gada sākumā minēja, ka Latvijas ekonomikai ļoti palīdzētu jauna kreditētāja ienākšana banku sektorā

Saskaņā ar Finanšu nozares asociācijas datiem aizvadītā gada beigās Latvijā darbojās 16 finanšu iestādes, tostarp valstij piederošais "Altum".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti