Latvija gatava pārdot «airBaltic» akcijas Lietuvai un Igaunijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas satiksmes ministrs Anrijs Matīss trešdien paziņojis, ka "airBaltic" varētu izveidot par vienotu Baltijas aviokompāniju, ja tās daļas iegādātos Lietuva un Igaunija.

Matīss sacījis, ka Lietuvas un Igaunijas valdības ir ieinteresētas iespējā apvienot aviācijas sektorus, bet Latvijas valdība ir gatava pārdot "airBaltic" daļas Baltijas valstu valdībām vai privātiem investoriem.

Latvijas valstij patlaban pieder 99,8% lidsabiedrības daļu.

"Kad tiktu nodibināta aviosabiedrība, kura piederētu visām trijām Baltijas valstīm, akciju kontrolpaketes turētājam vajadzētu palikt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Tātad vairāk nekā 50% daļu būtu jāpieder ES dalībvalstu personām," sacīja Matīss.

Lietuvas transporta ministrs Rimants Sinkevičs atzinis, ka ideju par vienotas Baltijas aviosabiedrības izveidi ir vērts apsvērt, taču maz ticams, ka tā tiks īstenota, jo Lietuvas daļa tādā kompānijā būtu pārāk maza, lai iespējami daudz lidojumu novirzītu caur Lietuvas lidostām. Ministrs uzskata, ka Viļņa, Rīga un Tallina varētu piesaistīt vairāk lidojumu Baltijas valstīm, veicot mārketinga aktivitātes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti