Latvijā faktiskā bezdarba līmenis novembrī audzis līdz 6,9%, reģistrētā – līdz 5,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gada novembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,9%, un salīdzinājumā ar oktobri tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu. Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis salīdzinājumā ar oktobri audzis līdz 5,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Oktobrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,8%, bet reģistrētā – 5,7%.

Vīriešu faktiskā bezdarba līmenis novembrī pieauga par 0,2 procentpunktiem līdz 7,4%, taču sieviešu saglabājās nemainīgs – 6,4%. 

NVA reģistrētā bezdarba līmenis novembrī bija 5,9%, un kopš oktobra tas ir pieaudzis par 0,2 procentpunktiem. 

Salīdzinot ar pagājušā gada novembri, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, reģistrētā – par 0,5 procentpunktiem.

2022. gada novembrī Latvijā bija 67,2 tūkstoši bezdarbnieku – 31,5 tūkstoši sieviešu un 35,7 tūkstoši vīriešu, kas ir par 0,8 tūkstošiem vairāk nekā oktobrī un par 0,7 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir palielinājies par 0,8 tūkstošiem, taču sieviešu saglabājies nemainīgs.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem – nodarbinātie un bezdarbnieki – darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti