Latvijā faktiskā bezdarba līmenis aprīļa beigās samazinājās līdz 6,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Faktiskā bezdarba līmenis aprīlī Latvijā bija 6,8%, un salīdzinājumā ar martu tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu bezdarba līmenis aprīlī samazinājās par 0,2 procentpunktiem līdz 5,7%, taču vīriešu – par 0,3 procentpunktiem, sasniedzot 7,9%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,5%, un kopš marta tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem. Salīdzinot ar pagājušā gada aprīli, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 1,2 procentpunktiem, reģistrētā bezdarba – par 1,4 procentpunktiem.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada aprīlī Latvijā bija 64 tūkstoši bezdarbnieku (26,9 tūkstoši sieviešu un 37,2 tūkstoši vīriešu), kas ir par 2,6 tūkstošiem mazāk nekā martā un par 10,0 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,6 tūkstošiem, taču sieviešu – par 0,8 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti