Latvija emitē obligācijas starptautiskajos finanšu tirgos ar vēsturiski zemāko likmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien, 16.septembrī, Latvija emitēja desmit gadu obligācijas 500 miljonu eiro apmērā ar fiksēto procentu likmi 1,375% gadā, informēja Finanšu ministrijā.

Pieprasījums pēc Latvijas obligācijām 1,6 reizes pārsniedza piedāvājumu.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (“Vienotība”) ir gandarīts par sekmīgo obligāciju emisiju starptautiskajos finanšu tirgos: “Šīs emisijas rezultātā vidējā termiņā mēs spējam samazināt valsts parāda apkalpošanas izdevumus, tādējādi novirzot valsts budžeta līdzekļus citām nozarēm - izglītībai, veselībai un aizsardzībai.”

Investoru līdzdalība galvenokārt bija no Eiropas - Vācijas, Lielbritānijas, Austrijas, Skandināvijas un Baltijas - un citiem reģioniem.

Emisijā piesaistītos resursus plānots izmantot vispārējās finansēšanas nepieciešamības segšanai, tajā skaitā valsts budžeta deficīta segšanai, valsts parāda atmaksai un valsts aizdevumu izsniegšanai, piemēram, pašvaldībām un pašvaldību uzņēmumiem investīciju projektu finansēšanai.

Saskaņā ar Valsts kases operatīvajiem datiem valsts parāds augusta beigās bija 8,1 miljards eiro jeb aptuveni 33% no 2015.gadam prognozētā iekšzemes kopprodukta (IKP).

Iepriekšējā Latvijas obligāciju emisija starptautiskajos finanšu tirgos notika 2014. gada aprīlī, kad tika emitētas desmit gadu obligācijas viena miljarda eiro apmērā ar fiksēto procentu likmi 2,875% gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti