Latvijā durvis ver jauna galda spēļu ražotne «Folded»; koncentrēsies uz eksportu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijā atklāta jauna poligrāfijas ražotne, kas specializējas galda spēļu ražošanā. Uzņēmuma "Folded" pārstāvis norādīja, ka tāda Latvijā ir vienīgā. Latviešu uzņēmēji ir cerību pilni konkurēt ar Ķīnas ražotnēm, kuru izmantošana Eiropas uzņēmumiem kļuvusi dārga un kuru piegādes nereti kavējas.

Uzņēmuma "Folded" jaunajā ražotnē 22 modernas iekārtas ļaus spēļu ražošanas ātrumu strauji palielināt. Izgatavot varēs visu, kas nepieciešams galda spēlēm. Specialitāte gan ir cietā iepakojumu kastes, kuru izgatavošana līdz šim prasījusi arī cilvēka rokas. 

"Ja līdz šim tāda tipa iepakojums tika ražots, daļēji izmantojot roku darbu, tad šobrīd mēs šo roku darba īpatsvaru šajā procesā ļoti, ļoti samazinām. Palielināsim automātisko procesu.

Spēsim saražot lielas tirāžas. Tāpēc mēs fokusēsimies eksporta tirgiem. Latvijas tirgus priekš mums būs salīdzinoši mazs,"

stāstīja uzņēmuma iepakojumu pārdošanas vadītājs Armīns Urbergs. 

Rūpnīcas plāni tapuši jau sen, bet pēdējā gada laikā kļuvis skaidrs, ka pieprasījums būs arī ārzemju tirgos.

"Galvenā lieta, ko esam novērojuši komunikācijā ar mūsu potenciālajiem un esošajiem klientiem, ir, ka pēdējā laikā ir parādījušās problēmas ar piegādēm no Ķīnas. Ar spēju laikā saražot, ar spēju laikā piegādāt. Tādā ziņā mēs esam ļoti veiksmīgi trāpījuši, lai gan par ražotni sākām domāt pirms šīm problēmām," norādīja Urbergs.

Ražošanas līniju izveidei bija nepieciešamas pamatīgas investīcijas. Lai ideju pārvērstu par realitāti, piesaistīts 1,7 miljonu eiro kapitāls. Nākamā gada mērķis ir saražot divarpus miljonus cietās kastes. Tas esot pieticīgs mērķis. 

Viens no klientiem ir Latvijas uzņēmums "Brain Games", kas ražo galda spēles un eksportē tās uz vairāk nekā 40 valstīm. Tagad Latvijas uzņēmums savu produktu varēs ražot Latvijā. 

"Tās ir kastītes, tās ir kārtis, puzles, spēļu laukumi un viss, kas saistīts ar galda spēlēm. Līdz ar to mēs no "Brain Games" perspektīvas esam ļoti priecīgi par šādu ražotni, jo līdz šim mūsu oriģinālspēles esam ražojuši Ķīnā.

Šobrīd mums ir iespēja to darīt šeit Latvijā un tad eksportēt," stāstīja "Brain Games" īpašnieks Egils Grasmanis.

Uzņēmumā "Brain Games" norādīja, ka pasaulē pieprasījums pēc galda spēlēm ir mazinājies pēc Covid-19 pandēmijas, bet tas nav novērojams Baltijā. Tieši otrādi. Uzņēmumā spekulē, ka pandēmijas laikā cilvēki šeit tikai iepazina galda spēles. Bet, lai Latvijā ražotās galda spēles varētu saukt par tiešām Latvijas, – uzņēmumā norādīja, ka nepieciešami vairāk spēļu ideju autoru. Pagaidām Latvijā idejas prezentē salīdzinoši maz cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti