Latvija «Doing Business» reitingā saglabā 19. vietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvija Pasaules Bankas reitingā "Doing Business" šogad saglabājusi 19. vietu, liecina publiskotie dati.

Virs Latvijas - 18. vietā atrodas Austrālija, bet zemāk - 20. vietā - Maurīcija. Eiropas Savienības dalībvalstu vidū Latvija ieņem 7. vietu, kas ir par vienu vietu augstāk kā pērn, piekāpjoties vien Somijai, Igaunijai, Lietuvai, Zviedrijai, Apvienotajai Karalistei un Dānijai.

Ekonomikas ministrija (EM) norāda, ka šā gada novērtējumā īpaši atzinīgi novērtēts Latvijas paveiktais pozīcijā “Elektrības pieslēgums”, kur no 62. vietas pērn esam pakāpušies uz 53.vietu šogad. Tāpat atzinīgi novērtēts paveiktais pozīcijā “Maksātnespēja”, kas apliecina, ka Latvijas veiktās reformas šajā jomā nesušas pirmos rezultātus.

Visnegatīvāk novērtēts Latvijas sniegums nekustamā īpašuma reģistrēšanas jomā, kur secināts, ka veiktās reformas padarījušas procedūras uzņēmumiem nedraudzīgākas.

KONTEKSTS:

Pērn Latvija "Doing Business" reitingā noslīdēja par piecām vietām, 190 valstu konkurencē ieņemot 19.vietu. Gadu iepriekš Latvija šajā reitingā ieņēma 14.vietu. Savukārt Lietuva reitingā no 21.vietas pērn bija pakāpusies uz 16.vietu, bet Igaunija saglabājusi 12.vietu.

Gadu iepriekš - 2016.gadā - Latvija šajā reitingā ieņēma 14.vietu.

Eiropas Savienības  dalībvalstu vidū Latvija pērn ieņēma 8.vietu, piekāpjoties Īrijai, Lietuvai, Somijai, Igaunijai, Zviedrijai, Apvienotajai Karalistei un Dānijai.

Uzņēmējdarbības vides izvērtēšanai izstrādāti dažādi starptautiski rādītāji, starp kuriem populārākais ir Pasaules bankas veidotais ikgadējais "Doing Business" indekss. "Doing Business" reitings kalpo ne tikai kā pasaules valstu salīdzinošs vērtējums noteiktās uzņēmējdarbības jomās, bet arī tiek izmantots globālu norišu atspoguļošanai pasaules tirgos.

Starptautiskie indeksi ļauj gan esošajiem, gan topošajiem uzņēmējiem saprast, kādas ir uzņēmējdarbības perspektīvas attiecīgajā valstī, un līdz ar to atspoguļo valsts konkurētspēju globālajā līmenī, kā arī parāda jomas, kurās nepieciešama valsts iesaistīšanās birokrātisko un citu uzņēmējdarbības šķēršļu mazināšanai, skaidro EM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti