Latvijā decembrī straujākais rūpniecības apjoma kāpums ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Rūpniecības apjoms Latvijā pagājušā gada decembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 10,7%, kas ir straujākais pieaugums no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, otrdien paziņoja ES statistikas birojs "Eurostat".

Neskaitot Latviju, straujākais rūpniecības apjoma pieaugums gada salīdzinājumā reģistrēts Maltā - par 10,3%, Lietuvā - par 9,1% un Igaunijā - par 6,7%. Savukārt lielākais rūpniecības samazinājums fiksēts Spānijā - par 6,9%, Itālijā - par 6,6% un Čehijā - par 5,8%. Visās ES valstīs, par kurām pieejama informācija, rūpniecības apjoms decembrī samazinājās par 2,3%, bet eirozonas valstīs - par 2,4%.

Rūpniecības apjoms gada laikā pieauga astoņās valstīs un samazinājās 15. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības apjoms ES palielinājās par 0,5%, bet eirozonā - par 0,7%. Mēneša salīdzinājumā rūpniecības apjoms palielinājās 14 dalībvalstīs, samazinājās sešās un nemainījās Spānijā, Francijā un Rumānijā.

Straujākais kāpums mēneša salīdzinājumā fiksēts Īrijā - par 8,5%, kā arī Latvijā un Slovēnijā - par 2,7%. Tikmēr lielākais samazinājums reģistrēts Slovākijā - par 4,4% un Dānijā - par 2,3%. Lietuvā rūpniecības apjoms mēneša salīdzinājumā decembrī palielinājās par 0,2%, bet Igaunijā reģistrēts samazinājums 1% apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti