Latvijā darbojas 34 kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šobrīd Latvijā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci ir saņēmušas 34 kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības. Pēc FKTK datiem šī gada pirmajos trīs mēnešos krājaizdevu sabiedrību biedru noguldījumu atlikums, kas ir galvenais sabiedrību piesaistīto līdzekļu avots, palielinājās par 422 tūkstošiem latu jeb 4,3% un marta beigās sasniedza 10.3 miljonus latu, informēja FKTK.

Šajā periodā krājaizdevu sabiedrības kopā nopelnīja 103 000 latu jeb par 12% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. 2013.gada 1.ceturksnī ar peļņu strādāja 23 krājaizdevu sabiedrības, kopā nopelnot 110,5 tūkstošus latu, savukārt pārējo sabiedrību zaudējumi kopā sasniedza 7,6 tūkstoš latu.

Pēdējā FKTK padomes izsniegtā licence ir šodien, 21. jūnijā, izdotā jaundibinātajai Ķekavas novada kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai.

Izvērtējot sabiedrības plānoto darbību, finansiālo prognozi turpmākajiem trim darbības gadiem un sabiedrības iekšējās kontroles sistēmu, FKTK konstatēja, ka iesniegtie dokumenti dod skaidru priekšstatu par plānoto sabiedrības darbību un tai atbilstošo struktūru un organizāciju.

Ķekavas novada kooperatīvās krājaizdevu sabiedrība tiek veidota pēc teritoriālā principa un tās dibinātāji ir 22 fiziskās personas, kuras dzīvo vienā administratīvajā teritorijā vai ir nekustamā īpašuma īpašnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti