Latvijā «Bolt» taksometriem būs konkurents – reģistrēta jauna lietotne «Dispocars»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Autotransporta direkcija ir reģistrējusi jaunu tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēju SIA "Dispo Group Latvija", kas, izmantojot tīmekļvietni "dispocars.com" un mobilo lietotni "Dispocars" un "Dispocars Driver", piedāvās pasažieriem komercpārvadājumu ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru, pakalpojumus.

Tādējādi tiks radīta konkurence mobilajai lietotnei "Bolt", kas šobrīd ir vienīgā, kas Latvijā nodrošina šāda veida pakalpojumus, informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Šobrīd Autotransporta direkcijas rīcībā nav zināms datums, no kura pasažieriem tiks piedāvāti pārvadājumu pakalpojumi.

Direkcijā norādīja, ka prasība reģistrēt tīmekļvietni vai mobilo lietotni ir kopš 2020. gada. Tā uz pakalpojumu sniedzēju attiecas tad, ja ar tās starpniecību tiek organizēti pasažieru komercpārvadājumi ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru; ja pakalpojumu var pieteikt, apstiprināt un braucienu apmaksāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni.

KONTEKSTS:

Rīgā taksometru pakalpojumus ar mobilās lietotnes palīdzību līdz šā gada martam nodrošināja divi uzņēmumi – "Yandex" un "Bolt", kas piedāvāja gan taksometra, gan kurjera pakalpojumus. Taču 23. martā Autotransporta direkcija bloķēja mobilās lietotnes "Yandex Go" darbību. Līdz ar to šī mobilā lietotne vairs nedrīkst piedāvāt pakalpojumus Latvijas teritorijā.

Autotransporta direkcija lietotnes "Yandex Go" darbību bloķēja, jo tika konstatēts, ka tā nodrošina aktīvu datu apmaiņu ar serveriem, kas ir izvietoti Krievijā. "Yandex Go" pavēstīja, ka grasās šo lēmumu apstrīdēt, jo tam nepiekrīt. Autotransporta direkcijā pauda, ka "Yandex" darbības apturēšana taksometru pakalpojumu tirgu būtiski neietekmēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti