Latvijā bezdarbs jūlijā – par 2,6 procentpunktiem lielāks nekā pirms gada (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā šā gada jūlijā bija 8,9%, kas salīdzinājumā ar jūniju ir par 0,2 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 8,6%, un salīdzinājumā ar jūniju nav pieaudzis.

CSP precizējums

Iepriekš Centrālā statistikas pārvalde (CSP) vēstīja, ka faktiskā bezdarba līmenis Latvijā jūnijā bija 9,8%, bet tagad pārvalde ziņo, ka faktiskā bezdarba līmenis jūnijā bijis 8,7%. CSP to skaidro ar to, ka "dati par faktiskā bezdarba līmeni iepriekšējos periodos ir precizēti saskaņā ar aprēķina metodoloģiju".

Salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju bezdarba līmenī vērojams pieaugums – 2,6 procentpunkti gan faktiskā bezdarba līmenim, gan reģistrētā bezdarba līmenim.

 

2020. gada jūlijā Latvijā bija 86,6 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 1,7 tūkstošiem vairāk nekā jūnijā un par 25,5 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Pēdējo 5 mēnešu laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020. gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem bezdarbnieku skaits pieaudzis par 15 tūkstošiem.

Reģistrētais bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot NVA un CSP veiktā Darbaspēka apsekojuma datus. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

CSP atgādināja, ka pārmaiņu laikā ir svarīgi iegūt informāciju par iedzīvotāju nodarbinātību, lai novērtētu šī brīža situācijas ietekmi uz ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem valstī, tādēļ aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties ielūgtajās aptaujās telefoniski vai tiešsaistē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti