Latvijā bezdarba līmenis aprīlī samazinājies līdz 6,7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

 Aprīlī reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies līdz 6,7%, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā martā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

Aprīļa sākumā NVA uzskaitē bija 64 631 bezdarbnieki, bet mēneša beigās - 61 882 bezdarbnieki, tādējādi reģistrēto bezdarbnieku skaits mēneša laikā samazinājies par 2749 cilvēkiem.

Lielākais bezdarba līmeņa samazinājums vērojams Kurzemē, kur reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās samazinājies līdz 7,4%, kas ir par 0,7 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš. Vienlaikus Latgalē bezdarba līmenis samazinājies par 0,5 procentpunktiem un bija 15,9%.

Bezdarba līmeņa samazinājums vērojams arī Vidzemē un Zemgalē, kur bezdarbs samazinājies par 0,4 procentpunktiem, proti, Vidzemē bezdarbs samazinājies līdz 7,1%, bet Zemgalē - līdz 6,4%.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī bija Rīgas reģionā - 4,2%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā martā. Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī palicis nemainīgs jeb 4%.

Pērn aprīļa beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,8%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti