Panorāma

Piemin komunistiskā genocīda upurus

Panorāma

Aptiekas lūdz nenākt slimiem!

Cēlušās roku dezinfekcijas līdzekļu cenas

Latvijā atkal nopērkami dezinfekcijas līdzekļi; to cenas augstas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šonedēļ daudzviet atkal nopērkamas roku dezinfekcijas želejas un izsmidzināmi aizsarglīdzekļi, ko ražojuši vietējie uzņēmēji. Tiesa, deficīta apstākļos daudzviet arī cenas ir augstas. Plaša dezinfekcijas līdzekļu izvēle ir arī sludinājumu portālā "ss.com", kurā tirgo gan aptiekās pārpirktos produktus, gan arī citur neredzētus brīnumlīdzekļus, kuri jauno koronavīrusu varētu arī nenogalēt.

"Mēness aptiekā" uzņēmuma "Spodra" ražojums "Covid Ox" 100 mililitru iepakojumā maksā 7,84 eiro. Rīgas Farmaceitiskās fabrikas roku želejas konkrētajā aptiekā vēl nav. 

Četrus litrus ietilpīgās kannās dezinfekcijas līdzekļus rokām un virsmām ražo un tirgo “Latvijas Balzams”. Līdzeklis maksā 29,49 eiro. Nosaukums “Virudes”, un sastāvā ir vajadzīgie 70% spirta.

"Man liekas, ka tā cena ir ļoti demokrātiska. Tie ir 29,49 eiro, kas, manuprāt, tam saturam un kvalitātei ir ļoti atbilstoši," komentēja “Latvijas Balzama” veikalu tīkla direktore Olesja Saveļjeva.

Aktivizējušies arī dezinfekcijas līdzekļu tirgoņi internetā. Sludinājumu portālā "ss.com" pārdod visu: dezinfekcijas līdzekļus lielākā un mazākā tilpumā, sejas aizsargmaskas, pat no Ķīnas. Dārgākie gan ir tieši mikrobu iznīcinātāji. Vidējā cena – vairāki desmiti eiro. Latvijas Televīzija sazvanīja kādu vīrieti Rīgā. Par pieciem litriem šķidruma tiek prasīti 57 eiro.

Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumi ar medicīnas pakalpojumiem nesaistītām iestādēm telpu tīrīšanai, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatīšanās riskus un dezinfekcijas līdzekļi, kas darbojas pret dažādiem koronavīrusiem.

Latvijas ražotāji stāsta, to sastāvā ir 70% spirta, bet Juris piedāvā bezalkoholisko līdzekli. Sastāvā tikai ūdens, glicerīns, dažādi ķīmiskie savienojumi. Mentola aromāts. Tas, ka sastāvā nav spirta, neesot nekas. Pat mediķi pasūtot.

"Tur zobārstniecības, ģenētiskā laboratorija vakar pasūtīja. Nesaprotu, kāpēc viņiem nav krājumos nekā. Tas ir tāds psiholoģisks jautājums. Vai tad Ķīnā ar spirtu migloja ielas?" sacīja pārdevējs.

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties jaunajam Covid-19 vīrusam, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs ieviesti stingri ierobežojumi - atcelti masu pasākumi, slēgtas robežas, skolas un citas iestādes.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un arī atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti