Panorāma

Koki ļauj vieglāk pārciest karstumu pilsētā

Panorāma

Mežos notiek kaitēkļu monitorings

Latviešu uzņēmēji Londonā plāno paplašināties

Latviešu uzņēmēji Lielbritānijā neraizējas par biznesu pēc «Brexit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvieši uzņēmēji, kuri strādā Lielbritānijā, pagaidām neraizējas, kas notiks pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES). Vairums plāno savu biznesu paplašināt, jo uzskata, ka ekonomiskā situācija būtiski nemainīsies.

Par gaidāmajām izmaiņām saistībā ar "Brexit" aptaujātie latviešu uzņēmēji īpaši neraizējas, lielākā daļa vienkārši nogaida. Tā Daces Baumanes kompānija, kas piegādā preces ēdināšanas nozarei, par klientu trūkumu nesūdzas, šobrīd plāno paplašināties no Mančesteras uz Londonu.

"Vairāk mēs importējam, nekā eksportējam. Mēs importējam no Itālijas, Spānijas un no Francijas. Es domāju, ka sadarbībā sakarā ar "Brexit" varbūt nebūs tik ļoti krasu pārmaiņu. Es ceru, ka nebūs. Mums vienkārši jāgaida tas rezultāts un būs jāadaptējas tajā situācijā, un jācer, ka tās nebūs tādas krasas un negatīvas pārmaiņas, bet tas būs vairāk varbūt pozitīvi," vērtē "Taylors Consumables Ltd." direktore Dace Baumane.

Arī Māris Grāvītis, kurš nodarbojas ar importu no Ķīnas, par Lielbritānijas izstāšanos no ES neuztraucas, jo ievedmuita ir jāmaksā gan tagad, gan tieši tāpat būs jāmaksā nākotnē.

"Ja būs arī kādas nodokļu likmes vai kas tamlīdzīgs, tad būs man valstis, ar kurām man tirgoties būs izdevīgāk. Ja, piemēram, man Eiropa kaut kādus ekstra nodokļus no jauna [piemēros], nu, vairāk nekā šobrīd ir, kas ir bez nekādiem nodokļiem, tad man būs vieglāk iekarot angļu tirgu, jo es tomēr tirgoju no Ķīnas visu. Tāpat maksāju ievedmuitu, jo tā nav Eiropas Savienība," saka "Gravitis Enterprise Ltd." direktors Māris Grāvītis.

Igo Konrāds, kura galvenais bizness ir interneta mājaslapu izstrāde un printēšanas pakalpojumi, uzskata, ka runas par problēmām pēc "Brexit" ir iebiedēšana, un ekonomiskā situācija īpaši nemainīsies.

"Es domāju, ka tādiem nelieliem uzņēmumiem kā mums, kas pārsvarā tirgojas "Amazon", "Ebay" un lielajās interneta vietnēs, mums tas īsti neko neietekmēs. "Brexit" vairāk ietekmēs lielās kompānijas, tādas kā mašīnrūpnīcas un dažādus auto ražotājus, kuru ražošanas procesā notiek detaļu un dažādu lietu transports starp vairākām valstīm vairākas reizes," spriež "KWT Design London Ltd." direktors Igo Konrāds.

Latviešu saldskābmaizi ar sēklām, kuras nosaukums gan nav latviešu valodā, nupat sākušas tirgot britu lielveikalu ķēdes. Receptes autors ir maizniekmeistars Aigars Opihtins, šobrīd izstrādes stadijā ir jaunas inovatīvas maizes receptes.

"Maizīti visi ēdīs jebkuros laikos, ēduši un ēdīs. Personīgi es uztraucos, kā būs ar nokļūšanu savā dzimtenē, Latvijā, jo tur ir savas mājas tomēr, savi īpašumi.

Es personīgi jau esmu ieguvis rezidenta statusus, un šobrīd jau esmu pirmo eksāmenu nokārtojis, lai dabūtu Anglijas pilsonību," saka maiznieka amata meistars Aigars Opihtins.

Gitas Petkevičas bizness ir naudas pārskaitījumi galvenokārt starp ES valstīm, piemēram, sūtot mārciņas no Anglijas, lai Latvijā saņemtu eiro.

"Mums patreiz galvenā licence ir Lielbritānijā, un gatavojamies dabūt licenci ārvalstīs. Tagad izskatam Īriju, Lietuva ir diezgan aktīva. Latvija diemžēl ir aizvērta diezgan, cik mēs saprotam, viņi necenšas piesaistīt tos "brexitiešus", kas patreiz virzās uz Eiropu. Bet nu, mēs skatāmies, vai nu Lietuva vai Īrija izskatās vispievilcīgākā. Spāniju vēl izskatām, vairāk saules nekā šeit," saka "Opal Transfer Ltd." direktore Gita Petkeviča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti