Panorāma

Arodbiedrības un Latvijas Sociālistiskā partija svin 1.maiju

Panorāma

Valsts prezidents sveic Satversmes sapulces sasaukšanas dienā

Latvieši un lietuvieši dalās pieredzē Londonā

Latviešu un lietuviešu Londonas biznesa klubi uzņēmējdarbībā viens no otra vairāk mācīsies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Londonā notikušajā latviešu un lietuviešu biznesa klubu pirmajā kopīgajā sanāksmē secināts, ka ir daudz kopīga un abu valstu pārstāvji var viens no otra daudz mācīties.

“Daugavas vanagu” Fonda namā Lodonā parasti notiek latviešu biznesa tīkla pasākumi, taču šoreiz kā īpašie viesi pievienojās Londonas lietuviešu biznesa klubs, kas ir slēgts elitārs finanšu, jurispudences un biznesa profesionāļu klubs ar nedaudz vairāk par 70 biedriem. Klubs rīko dažādus izklaides, sporta un labdarības pasākumus, kā arī aktīvi iesaistās politiskajā dzīvē. Lietuvā un lietuviešu diasporā visā pasaulē šis klubs ir labi pazīstams, jo tam bieži tiek lūgti padomi finanšu un biznesa jomā, kas tiek ļoti augstu vērtēti.

“Liela daļa lietuviešu šobrīd dzīvo ārzemēs, un Lietuvai ir ļoti grūti pierunāt šos cilvēkus atgriezties, lai mēs joprojām būtu plaukstoša valsts,” saka Rīgas Ekonomikas augstskolas (Rīgas SSE) vieslektors Mariuss Raugalas. “Mūsu klubu Lietuvā redz kā ļoti labu piemēru tam, kā speciālisti, kuri kādu laiku ir pavadījuši ārzemēs, cenšas dod labumu valstij, vai nu atgriežoties, vai arī palīdzot, atrodoties ārzemēs,” viņš saka.

Ja lietuviešu klubs apvieno tikai jomas profesionāļus, tad latviešu klubs ir orientēts uz sava biznesa uzsākšanu un atvērts visiem interesentiem.

Tikšanās laikā gan latvieši, gan lietuvieši stāstīja par savām aktivitātēm, dalījās ar idejām, kādā veidā varētu turpmāk sadarboties un ko latvieši varētu mācīties no lietuviešu kluba 10 gadus ilgās pieredzes.

“Tas, ka viņu viedokļi tiek citēti vietējos medijos, tas, ka viņiem tiek uzdoti jautājumi, kāds ir viņu viedoklis par lietām, kas notiek atpakaļ mājās, tas jau vien liecina par kaut ko, ka viņi tiek ņemti nopietni,” norāda latviešu biznesa tīkla UKLBN rīkotājs Artūrs Elmeris.

Viņam piekrīt jurists un latviešu biznesa tīkla UKLNB rīkotājs Kārlis Rullis. “Šādi pasākumi tev ļauj iepazīties ar cilvēkiem, kuri tev piedāvā citu leņķi, citu skatījumu uz to pašu problēmu,” norāda Rullis.

Viņš pauž, ka Latvijas un Lietuvas valdībām vajadzētu vairāk sadarboties, jo tādā veidā abas puses pilnveidojas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti