«Latvenergo» vērtēs pavasara plūdu trūkuma ietekmi gada griezumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Elektronenerģijas ražošanai nelabvēlīgā pavasara ietekmi uz saražotajiem apjomiem „Latvenergo” vērtēs visa gada rezultātu griezumā, Latvijas Radio pavēstīja uzņēmuma valdes loceklis Māris Kuņickis.

Šajā gadā ikgadējie palu laiks Daugavā ir pagājis ļoti mierīgi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem iedzīvotājiem Pļaviņās un Ogrē māju applūšana nedraud, tomēr vienlaikus tas nozīmē, ka mazāks nekā citus gadus šajos mēnešos ir arī „Latvenergo” hidroelektrostacijās saražotās elektroenerģijas apjoms.

„Latvenergo” valdes loceklis Māris Kuņickis gan uzsver, ka ir pāragri prognozēt, vai tas ietekmēs uzņēmuma kopējo ražošanas apjomu visa gada griezumā.

Faktiski pali nesasniedza tādu maksimumu, kāds redzēts pēdējos trīs gadus. Pašvaldības, protams, ar to ir apmierinātas,” norāda Kuņickis, „mēs savukārt to vērtēsim tad, kad noslēgsies gads un mēs sapratīsim, kā šī ģenerācija ir iespaidojusi mūsu rezultātus.”

Kā iepriekš vēstīts, pērn "Latvenergo" koncernā kopumā saražotas 4854 GWh elektroenerģijas, kas ir par 4,4% mazāk nekā 2012.gadā. Pērn saražoti arī 2566 GWh siltumenerģijas.

Salīdzinot ar 2012.gadu, par 548 GWh ir palielināts saražotās elektroenerģijas apjoms Rīgas TEC, savukārt mazāka ūdens pietece noteica elektroenerģijas izstrādes samazinājumu Daugavas HES par 775 GWh. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti