«Latvenergo» veidos elektroauto uzlādes tīklu Baltijas valstīs ar 230 pieslēgvietām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts AS "Latvenergo" zīmola  “Elektrum” elektroauto uzlādes tīkls šogad ir izaudzis līdz 90 pieslēgvietām, tostarp gada nogalē izbūvēta pirmā uzlādes stacija Rīgas mikrorajonā. Nākamgad plānots sasniegt 230 pieslēgvietas visās Baltijas valstīs, informēja uzņēmums.

“Elektrum” elektroauto uzlādes tīkla, kurā pašlaik ir 90 pieslēgvietas, lielākā daļa uzlādes staciju ir Rīgā, taču uzlādes vietas ir izveidotas arī lielākajās Latvijas pilsētās. Kopā ar partneri ir izbūvētas 34 pieslēgvietas, savukārt “Elektrum Drive” pakalpojuma noma ir pieslēgta 10 pieslēgvietās.

"Šogad mūsu mērķis bija sasniegt vismaz 84 pieslēgvietas, un šo plānu esam pat pārsnieguši, bet nākamā gada plānos ir aktīvi strādāt ar pieslēgvietām Lietuvā un Igaunijā, kļūstot par Baltijas mēroga spēlētāju arī uzlādes tīkla jautājumos,” paziņojumā medijiem norādīja AS "Latvenergo" valdes loceklis Kaspars Cikmačs.

Uzņēmums plāno Baltijas valstīs izveidot tīklu ar 230 pieslēgvietām. Baltijā būs arī savs zīmola nosaukums – "Elektrum Drive”, ar kuru nākotnē līdzās uzlādei, iespējams, parādīsies arī citi produkti.

Tikmēr Latvijā uzņēmums izveidoja pirmo uzlādes staciju Rīgas mikrorajonā, Nīcgales ielā. Mikrorajoni esot izaicinoša vide, jo jāsakaras ar tādiem faktoriem kā pagalmu infrastruktūra, stāvvietu neesamība, kā arī sarežģītas īpašuma tiesības, kuru dēļ lēmumu pieņemšana ir ilga un ar daudziem apgrūtinājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti