«Latvenergo»: Saskaņā ar līgumiem sezonai vajadzīgo gāzi saņemsim pakāpeniski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Viss līdz pavasarim nepieciešamais dabasgāzes apjoms pašlaik vēl nav iepirkts, taču saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem to būs iespējams saņemt pakāpeniski, intervijā Latvijas Radio pastāstīja AS "Latvenergo" komercdirektors Dmitrijs Juskovecs.

Intervija ar “Latvenergo” komercdirektoru Dmitriju Juskovecu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Latvenergo" vērtējumā šajā apkures sezonā dabasgāzes pietiks. Juskovecs norādīja, ka esot sākts gatavoties šai sezonai jau savlaicīgi: "Jau ap vasaras vidu mēs pamanījām, ka esam tikuši galā ar saviem lielākajiem uzdevumiem, proti, valsts doto uzdevumu nodrošināt valsts apgādes drošuma rezerves. Un arī savu galveno misiju – nodrošināt gāzi mūsu divās termoelektrocentrālēs, kas ražo elektrību un siltumenerģiju rīdziniekiem."

Līdzās tam uzņēmums sācis piedāvāt gāzi arī juridiskām un fiziskām personām. "Piedāvājumus esam iesākuši izteikt augustā, un jāsaka – piesakās visnotaļ aktīvi," sacīja Juskovecs.

Stāstot par gāzes iepirkšanu, "Latvenergo" pārstāvis atklāja, ka līdz šim darījumus izdevās veikt lielākoties sekundārajā tirgū. Uzņēmums turpina uzturēt kontaktus ar Baltijas reģionā esošo un plānotajiem termināļiem.

"Vēl neesam iepirkuši gāzi līdz pavasarim, bet mums ir konkrētie līgumi, saskaņā ar kuriem mēs šo gāzi dabūsim pakāpeniski gada atlikušajos mēnešos un nākamā gada sākumā. (..) Ar katru termināli mums ir pavisam konkrētas, priekšmetiskas un lietišķas pārrunas. Es negribētu izpaust visas detaļas. Bet ar ļoti augstu pārliecības pakāpi mēs varam teikt, ka gāzi varēsim saņemt," sacīja Juskovecs.

Savukārt gāzes cenas aizvien ir svārstīgas. "Kur šī cena atradīsies pēc nedēļas vai mēneša, prognozēt ir ārkārtīgi grūti. Tas atspoguļo plašākā reģionā bažas par piegāžu stabilitāti," skaidroja "Latvenergo" pārstāvis.

Vienlaikus viņš pastāstīja, ka TEC darbināšanai paredzēta arī iespēja izmantot alternatīvu dabasgāzei. Juskovecs mudināja arī citus lielos energoresursu patērētājus šādai iespējai gatavoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti