«Latvenergo» sāk dabasgāzes tirdzniecību klientiem Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

AS „Latvenergo” tirdzniecības zīmols “Elektrum” sāk dabasgāzes tirdzniecību juridiskajiem klientiem Latvijā, piedāvājot fiksētas cenas līguma nosacījumus 12 mēnešiem. Šobrīd jau noslēgti pirmie gāzes piegādes līgumi ar klientiem Latvijā, informēja uzņēmumā.

„Latvenergo”, kas pats gadā izlietojot aptuveni 40 % no visa gāzes patēriņa Latvijā, patlaban gāzes tirdzniecības piedāvājumus veido juridisko personu klientiem.

“Elektrum” dabasgāzes piedāvājums paredz fiksētu dabasgāzes cenu 12 mēnešu periodam.

“Veidojot dabasgāzes piedāvājumu klientiem, tieši cenas noteiktību un piedāvājuma saprotamību esam izvirzījuši par savu prioritāti: mūsu piedāvājums ietver fiksētu un paredzamu dabasgāzes cenu 12 mēnešu periodam, ar ko klients var droši rēķināties,” paziņojumā medijiem norāda „Latvenergo” pārdošanas direktors Uldis Mucinieks.

Šobrīd “Latvenergo” jau saņemot pieteikumus no Latvijas uzņēmumiem un sabiedrībām ar lūgumu nodrošināt gāzes piegādi, tādēļ tiek veidoti arī individuāli piedāvājumi, kas atbilst klienta patēriņa apjomam, režīmam un specifiskām vajadzībām.          

“Elektrum” sola nodrošināt visu to formalitāšu atrisināšanu, kas saistītas ar dabasgāzes tirgotāja maiņu. Dabasgāzes fizisko piegādi, ko regulē valsts, turpinās nodrošināt pārvades un sadales operatori  AS „Conexus Baltic Grid” un AS „Latvijas gāze”.

Jau ziņots, ka 2017.gada 3.aprīlī atvērts Latvijas dabasgāzes tirgus. Tālab sadalīts gāzes tirgus monopoluzņēmums "Latvijas gāze", no tā nodalot dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas aktīvus, tostarp Inčukalna pazemes krātuvi, ko nodos neatkarīgam gāzes pārvades uzņēmumam "Conexus".

"Conexus" kontrolpakete līdz šā gada beigām ir jāpārdod. Ekonomikas ministrs Ašeradens ("Vienotība") iepriekš neizslēdza iespēju valstij kļūt par galveno jaunā gāzes pārvades uzņēmuma lielāko akcionāru.

Tikmēr dabasgāzes tirgotāju reģistrā reģistrēti jau 14 tirgotāji. Publiski par vēlmi  iesaistīties gāzes tirgošanā paziņoja divi uzņēmumi: AS "Latvenergo” un SIA “Enefit”. Savukārt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) atklāja, ka interese ir arī diviem uzņēmumiem - “Litgas” un “Lietuvos dujos”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti