Krustpunktā

Krustpunktā: Vai ir jāaktualizē jautājums par kūdras izmantošanu enerģētiskās krīzes laikā

Krustpunktā

Krustpunktā: Darbu sākusi jaunā Saeima, panākta vienošanās par valdības izveidi

Krustpunktā izvaicājam AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Čaksti

«Latvenergo» plāno no 2030. gada eksportēt elektrību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Latvenergo" plāno, ka Latvija no 2030. gada varētu eksportēt elektrību, savukārt no 2028. gada Latvija jau spētu nodrošināt sev vajadzīgo elektrības patēriņu, kas ir septiņas teravatstundas (TWh) gadā. To intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" stāstīja uzņēmuma "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste. 

Viņš pastāstīja, ka nākamo divu gadu laikā uzņēmums plāno uzbūvēt vēja parku ar 100 megavatu (MW) jaudu. Savukārt nākamo piecu, sešu gadu laikā kopā ar "Latvijas Valsts mežiem" plānots, ka taps vēja parki ar 800 MW jaudu. Ziņots, ka "Latvenergo" pētījis vēja parku izveides iespējas Aizkraukles, Balvu, Limbažu, Ventspils un Ludzas novados. 

Saistībā ar atomenerģiju Čakste pastāstīja, ka uzņēmums piedalās izpētē par iespējam būvēt modulāro atomelektrostaciju Latvijā. Tāpat Latvija varētu piedalīties arī modulārās atomelektrostacijas projektā kopā ar Igauniju.

Saistībā ar saules enerģiju "Latvenergo" tuvākajā laikā plāno saules elektrostaciju ar 40 MW jaudu. Nākamajos gados varētu tapt stacijas arī ar 600–700 MW jaudu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti