«Latvenergo» plāno ieguldīt 200 miljonus eiro «zaļās enerģijas» ražošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai veiktu investīcijas zaļās enerģijas ražotnēs un tās izmantošanas veicināšanā, AS "Latvenergo" ir noslēgusi ilgtermiņa aizdevuma līgumus par kopējo summu 200 miljoni eiro, informēja uzņēmumā.

"Latvenergo" oktobra beigās un novembra sākumā ir noslēgusi divus ilgtermiņa aizņēmuma līgumus ar "SEB banku" par 100 miljoniem eiro un ar "Swedbank Latvija" par 100 miljoniem eiro. 

Aizņēmumus plānots izmantot Latvenergo koncerna zaļo investīciju finansēšanai un refinansēšanai: investīcijām hidroelektrostacijās, investīcijām saules enerģijas ieguves parku izveidei un uzturēšanai, kā arī investīcijām e-mobilitātes attīstībai Baltijā. Abu aizņēmuma līgumu atmaksas termiņš ir līdz septiņiem gadiem. 

Aizņēmumus plānots izmantot koncerna ilgtspējīgu ražošanas projektu finansēšanai un refinansēšanai Daugavas hidroelektrostacijās un saules parku izveidē, kā arī elektromobilitātes pakalpojumu attīstībā.

Uzņēmumā skaidroja, ka "Latvenergo" koncerna izaugsmes stratēģija ir vērsta uz ilgtspējīgas enerģētikas attīstību, veicinot arī klimatneitralitātes mērķu sasniegšanu. Koncerna ambīcijas ir jaunu atjaunīgās enerģētikas jaudu – saules, vēja parku – attīstīšana, kā arī ilgtspējīga dzīvesveida veicināšana, attīstot elektromobilitātes pakalpojumus. 

Noslēgtie līgumi papildina gada sākumā zaļo obligāciju emisijā gūtos līdzekļus, kas arī tiek ieguldīti "Latvenergo" ilgtspējas projektos – gan atjaunīgās enerģijas ražošanā, gan vides aizsardzības pasākumos.

"Latvenergo" kapitāla piesaisti veic plānoti un regulāri, savlaicīgi nodrošinot finansējumu gan kapitālieguldījumiem, gan likviditātes vadībai. Kredītreitinga aģentūra "Moody's" "Latvenergo" ir piešķīrusi investīciju pakāpes kredītreitingu "Baa2" līmenī ar stabilu nākotnes perspektīvu, kas liecina par "Latvenergo" koncerna stabilitāti un finansiālo uzticamību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti