«Latvenergo» partneris jūras vēja parku attīstībā būs Vācijas kompānija «RWE»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas valstij piederošā enerģētikas kompānija "Latvenergo" noslēgusi sadarbības memorandu ar Vācijas kompāniju "RWE", kura nodarbojas ar jūras vēja parku attīstību.

"Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste norādīja, ka līdz 2030. gadam kompānija vēja parkos varētu ieguldīt ap miljardu eiro.

Partneris "RWE" vajadzīgs tāpēc, ka "Latvenergo" nav pieredzes atkrastes vēja parku izveidē.

Čakste teica, ka "RWE" un "Latvenergo" projektos būšot vienlīdzīgi partneri.

Kā pirmais projekts plānots "Elwind" atkrastes vēja parks, kas varētu atrasties Kurzemes piekrastē starp Liepāju un Ventspili aptuveni 20 kilometrus no krasta līnijas.

"Latvenergo" prognozēja, ka visas nepieciešamās atļaujas varētu saņemt līdz 2025. gadam, savukārt parku paredzēts pabeigt piecus gadus vēlāk.

KONTEKSTS:

Ministru kabinets šogad februārī konceptuāli atbalstīja ieceri veidot jaunus stratēģiskas nozīmes vēja enerģijas parkus uz valsts īpašumā esošas zemes un jūnijā deva atļauju attiecīga "Latvenergo" un valsts AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) kopuzņēmuma dibināšanai. Kopuzņēmums SIA "Latvijas Vēja parki" dibināts jūlija vidū.

Kopuzņēmuma SIA "Latvijas Vēja parki" plānotās investīcijas vēja parku izveidē būs vienas no lielākajām Latvijas vēsturē un sasniegs vienu miljardu eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti