"Latvenergo" par 4 miljoniem mainīs TEC-2 avārijas kurināmo no mazuta pret dīzeļdegvielu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas energoapgādes kompānija "Latvenergo" par 4,142 miljoniem latu mainīs Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) energobloku un ūdens sildīšanas katlu avārijas kurināmo no mazuta pret dīzeļdegvielu, pastāstīja uzņēmuma preses sekretāre Ivita Bidere.

Energobloku un ūdens sildīšanas katlu darbības nodrošināšanai par pamatkurināmo tiek izmantota dabas gāze, taču ir nepieciešams arī cits kurināmā veids avārijas situācijām, lai gadījumos, kad notiek neplānoti dabas gāzes padeves traucējumi, TEC-2 varētu turpināt nodrošināt nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi lietotājiem Daugavas labajā krastā Rīgā.

"Veicot iespējamo realizācijas variantu izpēti, tika ņemti vērā un izvērtēti vairāki būtiski aspekti no vides draudzīguma un ekonomiskā izdevīguma viedokļa un tika secināts, ka visizdevīgākais risinājums ir pāriet no mazuta uz dīzeļdegvielu kā avārijas kurināmo," sacīja Bidere.

Viņa informēja, ka "Latvenergo" izsludinātajā konkursā par avārijas kurināmā nomaiņai nepieciešamo darbu veikšanu uzvarēja būvkompānija "Energoremonts Rīga". "Rekonstrukcijas laikā tiem [konkursa uzvarētājam] jāveic divu no četrām esošajām mazuta uzglabāšanas tvertņu pārbūvēm dīzeļdegvielas uzglabāšanai, jāpārbūvē esošo dzelzceļa cisternu noliešanas estakādi dīzeļdegvielas pieņemšanai, jāizbūvē jaunu dīzeļdegvielas sūkņu staciju, jāpārbūvē esošo ugunsdzēsības sistēmu, kā arī jāizbūvē jaunus tehnoloģiskais cauruļvads no dzelzceļa estakādes līdz uzglabāšanas rezervuāriem un no rezervuāriem līdz esošai ūdens sildīšanas katlu mājai," klāstīja kompānijas preses sekretāre.

Pēc Bideres teiktā, projekta realizācija samazinās avārijas kurināmā saimniecības ekspluatācijas izmaksas, uzlabos Rīgas pilsētas siltumapgādes sistēmas drošumu, kā arī ievērojami samazinās sēra dioksīda izmešus gāzes padeves traucējumu gadījumos.

Darbus paredzēts sākt līdz augusta sākumā un pabeigt līdz nākamā gada maijam.

"Energoremonts Rīga" konkursā uzvarēja, trīs pretendentu starpā piedāvājot zemāko līgumcenu.

"Energoremonts Rīga" ir dibināts 1999.gadā un nodarbojas ar katlumāju, termocentrāļu, hidroelektrostaciju un transformeru apakšstaciju celtniecību, remontu un apkalpošanu. Uzņēmums iesaistās arī civilajā būvniecībā. Uzņēmums pieder Kipras kompānijai "Lornford Limited" (51%) un Latvijas kompānijai "Dižāres M", kā arī Latvijas privātpersonai.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti