Nakts ziņas

Telefonintervija ar Zitu Kaminsku

Nakts ziņas

Sabiedrības pārstāvji par Raimondu Vējoni

"Latvenergo" emitēs obligācijas 100 miljonu eiro vērtībā

«Latvenergo» jau otro reizi emitēs obligācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

“Latvenergo” jau otro reizi plāno apjomīgu aizņemšanos finanšu tirgos, izlaižot obligācijas. Šoreiz ar to emisiju plānots aizņemties līdz pat 100 miljoniem eiro dažādu zaļās enerģijas projektu finansēšanai.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka naudas piesaiste finanšu tirgos patlaban ir izdevīgāka nekā banku kredīti, jo līdzekļus iespējams piesaistīt ilgākam laikam.

Atšķirībā no banku kredītiem, tiem ir iepriekš zināma skaidra atdeves likme. Uz labvēlīgiem nosacījumiem ļauj cerēt arī pašreizējā finanšu situācija Eiropā, kur banku noguldījumi daudzviet ir ar negatīvām likmēm.

Tādējādi investori ir ieinteresēti ieguldīt naudu projektos, kuros ir nodrošināta atdeve.

„„Latvenergo” plāno investēt iegūtos līdzekļus zaļās enerģijas projektos,” saka „Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs. „Pirmkārt, tā ir visu mūsu HES agregātu atjaunošana. Līdz 2020. gadam ir plānots nomainīt kopumā 11 hidroagregātus, katru gadu katrā mainot pa vienam. Šo projektu finansēšanai paredzēta galvenā daļa no vērtspapīru ieņēmumiem,” norāda Žīgurs.

Šīs rekonstrukcijas ļaus palielināt hidroelektrostaciju ražošanas jaudas par diviem līdz četriem procentiem. Tādējādi uzņēmums spēs nodrošināt konkurētspēju nākamgad, kad līdz ar Lietuvas un Zviedrijas elektrotīklu starpsavienojumu darbības sākšanu Baltijas tirgū gaidāms elektroenerģijas cenas samazinājums.  

Obligāciju ieņēmumus plānots izmantot arī Kurzemes loka projektam, sadales tīklu modernizēšanai un dažādiem vides projektiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti